Σοκαριστικό βίντεο - Καλλιτέχνης καρφώνει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία - iefimerida.gr

Σοκαριστικό βίντεο - Καλλιτέχνης καρφώνει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε έναν ομολογουμένως προτότυπο αλλά άκρως επίπονο τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί ο καλλιτέχνης Πιοτρ Παβλένσκι ο οποίος κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία!

Ο Ρώσος καλλιτέχνης θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τις διώξεις κατά των πολιτικών δικαιωμάτων αποφάσεισε να προχωρήσει σε αυτή την πρωτότυπη περφόρμανς μπροστά από το Κρεμλίνο.

Ο Παβλένσκι έμεινε επί μιάμιση ώρα «καρφωμένος» στην Κόκκινη Πλατεία ώσπου ένα περιπολικό ήρθε τον κάλυψε αρχικά με ένα σεντόνι και στη συνέχεια ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Αφού πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες, πάντως, τελικά συνελήφθη και πέρασε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο.

«Οταν οι αρχές μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή , οταν ληστεύουν τον λαό και διοχετεύουν κονδύλια αυξάνοντας τον πλούτο της αστνομίας, η κοινωνία αποδέχεται την αυθαιρεσία και φέρνει το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά μέσω της απραξίας του», δήλωσε ο καλλιτέχνης για την επίπονη αυτή περφόρμανς

Ο καλλιτέχνης έχει διακινδυνεύσει τη σωματική του ακεραιότητα και στο παρελθόν για να διαμαρτυρηθεί με χαρακτηριστικότερη αυτή τον περασμένο Αύουστο, όταν έραψε τα χείλη του για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ