Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με αρμπαρόριζα, ναι, είναι εύκολο - iefimerida.gr

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με αρμπαρόριζα, ναι, είναι εύκολο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου, πριν πιάσουν τα κρύα και εξαφανιστούν τα σταφύλια σουλτανίνα. Σπεύστε και επί τη ευκαιρία αγοράστε και μια γλαστρούλα αρμαπρόριζα, βάλτε την στο μπαλκόνι σας, μεγαλώνει και διατηρείται πανεύκολα. Θα είστε υπερήφανοι που την έχετε σπίτι σας, μπαίνει παντού!

Υλικά


1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
200 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το σταφύλι και το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.
Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει 1΄.

Για να ετοιμάσουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.

Μερικά μυστικά:

Αν σας αρέσει πολύ ανοιχτόχρωμο, μη σκεπάσετε καθόλου την κατσαρόλα.
Είναι από τα λίγα γλυκά που δεν χρειάζεται να ξαναβράσουν αν το έχουμε δέσει σωστά. Μάλιστα καλό είναι αποφύγουμε δεύτερο βράσιμο για να μη γίνει σκούρο το γλυκό μας. Αν και αυτό δεν πειράζει ιδιαιτέρως!
Το γλυκό σταφύλι είναι από τα ωραιότερα συνοδευτικά του γιαουρτιού, του ρυζόγαλου και κάθε είδους κρέμας.

Aυτή είναι η αρμπαρόριζα, σε γλαστρούλα. Κάνει και πολύ ωραία πρασινάδα σε μπαλκόνι! Ταιριάζει θεϊκά σε όλες σχεδόν τις μαρμελάδες, ψάξτε συνταγές και λιχουδιές!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ