Τριπλό χτύπημα της Εφορίας στους ιδιοκτήτες ΙΧ -Χάδι στους σκαφάτους - iefimerida.gr

Τριπλό χτύπημα της Εφορίας στους ιδιοκτήτες ΙΧ -Χάδι στους σκαφάτους

Τριπλό χτύπημα της Εφορίας στους ιδιοκτήτες ΙΧ -Χάδι στους σκαφάτους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Taxisnet θα πρέπει να επισκεφθούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ΙΧ προκειμένου να δουν τι θα κληθούν να πληρώσουν σε τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα τους. Μάλιστα για όσους έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κληθούν να καταβάλουν φόρο πολυτελείας. Και σαν να να μην έφταναν αυτά η Εφορία ετοιμάζει να «κυνηγήσει» ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητά τους.Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και έχουν ως εξής:

400 πρόστιμα σε όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Πάνω από 3 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερό» πρόστιμο 400 ευρώ, εκτός και αν σε 10 ημέρες πληρώσουν 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών προτείνεται η επιβολή προστίμου ύψους 400 ευρώ, όσο είναι και αυτό της τροχαίας, που θα αποσταλεί σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος που δεν το έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης σπεύσει εντός 10 ημερών για την τακτοποίηση θα καταβάλλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά άμεσα η ηλεκτρονική διασταύρωση, ενώ υπολογίζεται ότι 2,5 εκατ. οχήματα και 750.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σε τρεις δόσεις ο φόρος πολυτελείας

Μαζί με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014 θα γίνει και η πληρωμή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που θα πρέπει να πληρωθεί σε έως τρεις ισόποσες δόσεις και είναι αναδρομικός για το 2012. Από το εισπρακτικό μέτρο θίγονται τα οχήματα με κινητήρα πάνω από 1920 κ.ε. αλλά και όσοι έχουν σκάφη αναψυχής πάνω από 6 μέτρα καθώς και ιδιοκτήτες πισινών.

Τέλη κυκλοφορίας και για τους σκαφάτους, αλλά με μικρή επιβάρυνση

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αποφάσισε την επιβολή ετήσιου τέλους παραμονής και πλόων για τα σκάφη αναψυχής που είναι από 7 μέτρα και πάνω, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα αφού οι επιβαρύνσεις είναι πολύ μικρές.

Οπως αναφέρουν και Τα Νέα πρόκειται για την τρίτη και ηπιότερη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο ναυτιλίας. Υπενθυμίζεται πως οι δύο προηγούμενες επέβαλλαν υψηλότερους φόρους στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις πλοία αναψυχής, ιδιωτικά ή επαγγελματικά, μηχανοκίνητα μικρά σκάφη θα πληρώνουν από 200 έως 400 ευρώ σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ