Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε τυχαία στην Καρολίνα των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε τυχαία στην Καρολίνα των ΗΠΑ

Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε τυχαία στην Καρολίνα των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, όταν κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, ανακάλυψαν ένα νέο είδος σφυροκέφαλου καρχαρία.

Ο Τζο Κουάτρο, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας έκανε μία έρευνα για τα νεογνά των καρχαριών. Αυτά τα μωρά διαφόρων ειδών – συμπεριλαμβανομένων και των σφυροκέφαλων- περνούν το πρώτο έτος της ζωής τους στα νερά όπου συναντιούνται οι ποταμοί της Νότιας Καρολίνας και ο Ατλαντικός Ωκεανός.

Ενώ ο Κουάτρο και η ομάδα του εξέταζαν τα είδη των σφυροκέφαλων παρατήρησαν ότι ανάμεσα στα άτομα του συγκεκριμένου είδους υπήρχαν δύο διακριτές γενετικές υπογραφές .

Στη συνέχεια ο Κουάτρο, μελέτησε λίγο περισσότερο το συγκεκριμένο είδος και διαπίστωσε ότι η αντιστοιχία των σπονδύλων του ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων σφυροκέφαλων καρχαριών στα νερά της περιοχής και μάλιστα δε συμφωνούσε με κανένα άλλο καταγεγραμμένο είδος.

Αν και ο Κουάτρο αποκάλυψε εμπιστευτικά στην επιστημονική κοινότητα την ανακάλυψη του ήδη από το 2006, μέχρι σήμερα το νέο είδος δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, αφού οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να το κατατάξουν σε συγκεκριμένη συνομοταξία και να καταλήξουν σε μία ονομασία.

Μετά τη συλλογή και την ανάλυση 54 δειγμάτων στα παράκτια ύδατα της Νότιας Καρολίνας, η ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα την πρώτη επίσημη περιγραφή της «Sphyrna Gilberti» η επιστημονική πλέον ονομασία του Σφυροκέφαλου Καρχαρία της Καρολίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ