Εθελοντικό γόπινγκ στους δρόμους της Αθήνας: Το στρατοπεδικό καψόνι γίνεται κίνημα καθαριότητας - iefimerida.gr

Εθελοντικό γόπινγκ στους δρόμους της Αθήνας: Το στρατοπεδικό καψόνι γίνεται κίνημα καθαριότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

- Νέεεεουυυυςςς! - Διατάξτε! - Πάρε τη σακούλα κι άρχισε γόπινγκ στο δυτικό στρατόπεδο. - Μα κύριε Διοικητά... - Μαμούνια! ΟΛΟ το στρατόπεδο!

Ποιος δεν ανακαλεί την εφιαλτική αυτή στιγμή από τα χρόνια του στρατού χωρίς να αναρριγήσει από τρόμο!

Καψόνι στο στρατό κατά το οποίο ο νέος γυρίζει όλο το στρατόπεδο και μαζεύει από κάτω τις άπειρες γόπες τσιγάρων.Για τους μη γνωρίζοντες τι εστί «γόπινγκ», ιδού ένας πρόχειρος ορισμός:

Ξεκίνησε στα μέσα του 20ου αιώνα υπό μορφή αγγαρείας-καψονιού, κατά το οποίο οι νεοσύλλεκτοι κυρίως φαντάροι σάρωναν τα στρατόπεδα μαζεύοντας τα απορριφθέντα αποτσίγαρα.

Ποιος θα πίστευε ότι μία τέτοια πρακτική θα εξερχόταν, κάποτε, των ορίων των στρατοπέδων και θα γινόταν κυριακάτικη εθελοντική δράση με συμμετέχοντες δεκάδες Αθηναίους, οι οποίοι προσφέρθηκαν να σαρώσουν με σκούπες και φαράσια τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο και να τον καθαρίσουν από τις εκατοντάδες γόπες, που αφήνουν οι χιλιάδες περιπατητές που περνούν καθημερινά από εκεί.

Η κίνηση αυτή υπήρξε πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του Κινήματος των 10.000 Ωρών της British American Tobacco Hellas με σύνθημα «ΟΠΑ! ΓΟΠΑ!».

Στόχος, πέρα από τον καθαρισμό ενός από τους πιο σημαντικούς πεζόδρομους της Ευρώπης, η τόνωση του συλλογικού αισθήματος και η ευαισθητοποίηση των καπνιστών ενάντια σε αυτή την τόσο κακή συνήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ