Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες: Πάνω από 10.000 οι νεκροί - iefimerida.gr

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες: Πάνω από 10.000 οι νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιβολή στρατιωτικού νόμου ή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Τακλομπάν των Φιλιππίνων, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από τον τυφώνα Χαϊγιάν εξετάζει ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακουίνο την ώρα που ανεπίσημα οι νεκροί μόνο στην πόλη Λέιτε αγγίζουν τις 10.000.

Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, η κυβέρνηση επιστράτευσε 300 στρατιώτες και αστυνομικούς προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην πόλη Λέιτε, όπου αρκετοί από τους επιζήσαντες προχωρούν σε λεηλασίες αναζητώντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος πέταξε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Τακλομπάν και βοήθησε στη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Ο Ακουίνο ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τοπικούς αξιωματούχους γιατί η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη παρά τις προειδοποιήσεις μέρες πριν από το πέρασμα του τυφώνα, αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας.

Ο τυφώνας πλησιάζει εξασθενημένος τις ακτές του Βιετνάμ, όπου ήδη έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στα κεντρικά της χώρας από τους ισχυρούς ανέμους και τις καταιγίδες. Οι αρχές του Βιετνάμ μετέφεραν προληπτικά 883.000 κατοίκους 11 κεντρικών επαρχιών σε ασφαλείς ζώνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ