«Ποτέ την Κυριακή» στη λειτουργία των καταστημάτων λένε και οι περιφέρειες Αττικής - iefimerida.gr

«Ποτέ την Κυριακή» στη λειτουργία των καταστημάτων λένε και οι περιφέρειες Αττικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για επτά επιπλέον Κυριακής εκφράζουν με τη σειρά τους και οι αντιπεριφερειάρχες της Αττικής, μετά τους εμπόρους και τους εργαζόμενους. Στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης συνεκτιμήθηκαν οι σημαντικές και έντονες αντιδράσεις των φορέων και των εργαζομένων, καθώς και το γεγονός ότι το μέτρο που επέβαλε η κεντρική διοίκηση θεωρήθηκε ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς, στην παρούσα υφεσιακή κατάσταση, αλλά θα οδηγήσει σε οικονομική «ασφυξία»και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, την απόφασή τους επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου την προηγούμενη Κυριακή, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων παρά το γεγονός ότι το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε με τις εκπτώσεις και τον καλό καιρό.

Ανατροπή στο επιθυμητό από την κυβέρνηση σκηνικό στην Αθήνα έφερε η απόφαση της αντιπεριφειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Αννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου με την οποία επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις επτά Κυριακές, βάζοντας κατ΄αυτό τον τρόπο φραγμό και στη επιθυμία του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη για διευρυμένη εφαρμογή. «Πήγα θετική στο διάλογο με τους φορείς, αλλά από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν συμπέραναν ότι η αγορά δεν σηκώνει περισσότερες Κυριακές πέρα των θεσμοθετημένων. Ενημέρωσα τον κ. Καμίνη και νομίζω ότι ο ίδιος είδε την αδυναμία επέκτασης του μέτρου» τονίζει στην «Κ.Ε.» η κ. Παπαδημητρίου-Τσάτσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ