Η αιματηρή επίθεση κατά δικαστικής υπαλλήλου προκαλεί ανησυχία για το κενό ασφαλείας στα δικαστήρια - iefimerida.gr

Η αιματηρή επίθεση κατά δικαστικής υπαλλήλου προκαλεί ανησυχία για το κενό ασφαλείας στα δικαστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των δικαστηρίων γεννά η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Παρασκευή στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων μία δικαστική υπάλληλος από έναν μετανάστη. Ο χώρος των δικαστηρίων φαίνεται πως παραμένει ακόμα αφύλακτος, παρά τα ακριβοπληρωμένα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους. Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του μαχαίρι, και μάλιστα, κατάφερε να επιτεθεί με αυτό μέσα στα ανακριτικά γραφεία. Οπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» το περιστατικό σημειώθηκε, την ώρα που στις εισόδους της Ευελπίδων γίνεται καθημερινά αυστηρός έλεγχος στους εισερχόμενους από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί πολλά χρόνια πριν. Ετσι, παρότι, τις τελευταίες μέρες, μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, οι έλεγχοι στις εισόδους της Ευελπίδων είχαν πυκνώσει, η επίθεση σε βάρος της δικαστικής υπαλλήλου καταδεικνύει και πάλι το πόσο διάτρητος παραμένει ο χώρος της Ευελπίδων και πόσο εύκολο είναι να περάσει κάποιος ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι ή ακόμη και εκρηκτικά, αφού μέχρι και αυτοσχέδιοι μηχανισμοί έχουν βρεθεί σε κτίρια και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλος πονοκέφαλος για τα κενά ασφαλείας της Ευελπίδων παραμένουν τα σιδερένια κάγκελα, που, ενώ υποτίθεται ότι προστατεύουν τον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων, στην πραγματικότητα διευκολύνουν στο πέρασμα ενός μαχαιριού, πιστολιού ή ακόμη και ναρκωτικών, καθώς αφήνουν μεγάλο κενό μεταξύ τους.Σε αποχή τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους αύριο, Δευτέρα, προχωρούν οι δικηγόροι της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε την Παρασκευή στην Ευελπίδων δικαστική υπάλληλος.

Η απόφαση ελήφθη ως ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο που τραυματίστηκε σοβαρά αλλά και όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας.

Επιπλέον, η απόφαση έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την «εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, που έχει ως αποτέλεσμα όλοι όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων ή τυγχάνει να διέρχονται από αυτούς (δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και απλοί πολίτες) να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή», όπως σημειώνουν.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε την ελληνική πολιτεία να προχωρήσει σε άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους των δικαστηρίων, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για την παροχή οποιασδήποτε υλικής ή άλλης συνεισφοράς προς το σκοπό της ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του σοβαρότατου ζητήματος της ασφάλειας των δικαστηρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ