Νέο χτύπημα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών στο Νεο Ηράκλειο - iefimerida.gr

Νέο χτύπημα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών στο Νεο Ηράκλειο

Νέο χτύπημα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών στο Νεο Ηράκλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό το διπλό φονικό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που κόστισαν τη ζωή στους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάληψη ευθύνης μέσω προκήρυξης.

Χαρακτηριστικά από την Αστυνομία ανέφεραν ότι όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης τόσο θα εντείνεται ο κίνδυνος και νέου χτυπήματος ενδεχομένως και μεγαλύτερου.

Τα στελέχη που ασχολούνται με τις υποθέσεις της νέας τρομοκρατίας εκφράζουν προβληματισμό για τη μη ανάληψη ευθύνης και, συνεπώς, οι Αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Εθνος», είναι διάχυτος ο φόβος ο επόμενος στόχος να είναι και πάλι πολιτικός όπως συνέβη με την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε πρόσωπα και σημεία που θεωρούνται πιθανοί στόχοι χτυπήματος, ενώ έχει θέσει και υπό διακριτική παρακολούθηση άτομα που έχουν καταχωριστεί ως ύποπτα.

Ανησυχία για τον τρόπο εκτέλεσης

Ερωτήματα προκαλεί στα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής η δράση των δύο εκτελεστών, καθώς φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα έμπειροι και αποφασισμένοι.

Ο δράστης πυροβολεί από απόσταση 15 μέτρων ενώ τρέχει, κάτι που δείχνει ότι είναι εκπαιδευμένος σκοπευτής, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν περιμένει να πλησιάσει πιο κοντά στα θύματά του.

Ανησυχία προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε χώρο όπου υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες γεγονός που μαρτυρά μια νέα πιο αποφασισμένη μορφή τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ