Κούρκουλας: Πισώπλατο χτύπημα στη χώρα η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Κούρκουλας: Πισώπλατο χτύπημα στη χώρα η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κούρκουλας: Πισώπλατο χτύπημα στη χώρα η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκηρά λόγια καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας «πισώπλατο χτύπημα» ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

«Με την πρόταση δυσπιστίας δεν αναλογίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί αίσθημα πολιτικής αστάθειας ακόμη κι αν η πρότασή του καταψηφιστεί ή μήπως προσπαθεί να καθησυχάσει τις αντιδράσεις ορισμένων συνιστωσών του που ανησύχησαν μετά τις φιλοευρωπαϊκές μεταμορφώσεις του Τέξας;» απηύθυνε αρχικώς το ερώτημα.

Ο κ. Κούρκουλας συνέχισε καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναλογίστηκε ότι η κίνησή του αυτή, ισοδυναμεί με πισώπλατο χτύπημα ενόψει της ανάληψης της προεδρίας από τη χώρα μας του Συμβουλίου της ΕΕ. «Είναι απόπειρα υπονόμευσης της προσπάθειας να ξαναβρεθεί η Ελλάδα ως προεδρία στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και να λειτουργήσει ως παράγοντας προώθησης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και επιτάχυνσης της εξόδου από την κρίση για όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. «Η απόπειρα υπονόμευσης ρίχνει νερό στο μύλο ορισμένων αδαών, ή κακόπιστων και ανεγκέφαλων που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της Προεδρίας».

Ως προς την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στην πρόκληση της Προεδρίας σε αυτή την κρίσιμη για την Ευρώπη συγκυρία. Η Προεδρία θα είναι λιτή, αξιοπρεπής και επιτυχής. Θα προωθήσουμε πολιτική για την απασχόληση, την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ, την θεσμική θωράκιση του κοινού μας νομίσματος ενώ προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ