Ζευγάρι απολιθώθηκε την ώρα που έκανε σεξ [εικόνα] - iefimerida.gr

Ζευγάρι απολιθώθηκε την ώρα που έκανε σεξ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή η στιγμή να κρατήσει για πάντα» θα ευχόταν το ζευγάρι εντόμων που έκανε σεξ 165 εκατ. χρόνια πριν. Και η ευχή τους έγινε πραγματικότητα αφού απολιθώθηκαν επί τόπου, την ώρα του ζευγαρώματος, μένοντας κολλημένα για... αιώνες! Οι παλαιοντολόγοι που ανακάλυψαν το συγκεκριμένο απολίθωμα, πάντως, κάνουν λόγο για τον αρχαιότερο... οργασμό στον κόσμο!

Το εν λόγω απολίθωμα ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στην Κίνα κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Πρόκειται για αφροκόρους, έντομα που πηδούν σαν ακρίδες και ζευγαρώνουν ακόμα και σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

Τα έντομα απολιθώθηκαν, όταν θάφτηκαν κάτω από ένα στρώμα τοξικής ηφαιστειακής τέφρας, ενώ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το αναπαραγωγικό όργανο του αρσενικού βρίσκεται ακόμα μέσα στο θηλυκό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ