«Κίτρινος πυρετός» και στο ΠΑΣΟΚ

Αιχμές για "υστεροβουλία", στην πρωτοβουλία των 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν με επιστολή τους, την άμεση σύγκληση διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών για το θέμα των ταξί, άφηναν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όπως διέρρευσαν στους δημοσιογράφους, από χθες ήταν γνωστό σε όλους τους βουλευτές ότι είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα διευρυμένο ΚΤΕ Μεταφορών του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «χθες έγινε συνεννόηση ανάμεσα στον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών Γιάννη Αμοιρίδη, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ώστε να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα διευρυμένο ΚΤΕ Μεταφορών με θέμα νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων».

Με σχετική επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπογράφουν πρώτοι η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Σαλαγιάννης, οι κυβερνητικοί βουλευτές αναφέρουν ότι «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Αιχμές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, για δογματισμό στο θέμα των ταξί έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, αφήνοντας ευθείες αιχμές κατά του κ. Ραγκούση. Μάλιστα ανέφερε ότι αν η ρύθμιση ερχόταν ως νομοσχέδιο και όχι ως Προεδρικό Διάταγμα δεν θα υπερψηφιζόταν.

Διαφωνίες με τους χειρισμούς της κυβέρνησης εξέφρασε η βουλευτής Ηρακλείου, Μαρία Σκραφνάκη. Η κ. Σκραφνάκη έκανε έκκληση για διάλογο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και εκτίμησε ότι κριτήριο για τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι το πληθυσμιακό.

Η βουλευτής μάλιστα κάλεσε αφενός τους ιδιοκτήτες ταξί να απομακρυνθούν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και τον Υπουργό Υποδομών όμως να συζητήσει τα πληθυσμιακά κριτήρια. Μάλιστα η κα Σκραφνάκη επικαλέστηκε το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών που δεν απελευθερώθηκε πλήρως και κάλεσε την κυβέρνηση να το μελετήσει.

Η διαφωνία του Δημήτρη Παπουτσή και της Μαρίας Σκραφνάκη πάντως έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων τοποθετήσεων κυβερνητικών βουλευτών που έχουν διατυπώσει ανάλογες ενστάσεις.

Δήλωση Ραγκούση

Για το ίδιο θέμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι η σύγκληση του ΚΤΕ είχε ήδη αποφασιστεί. Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

"Αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες, και μετά από συνεννόηση με τον γραμματέα της, Β. Έξαρχο, και τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη, είχαμε ήδη αποφασίσει συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ για όλα τα θέματα του υπουργείου. Επίσης, για τη συνεδρίαση αυτή, όπως μου γνωστοποιήθηκε, η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές, που υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα, είχαν από χθες ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ