Τσίπρας: «Οχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Οχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας είναι «ναι» στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Levy Economics Institute και για μία ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου.

«Διαφορετικά», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή». «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δάκρυα, αλλά πράξεις, πλέον δεν χωράνε υπεκφυγές, ούτε πρόκειται για παιχνίδι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί το ΔΝΤ να παραδέχεται λάθος στο ελληνικό πρόγραμμα και ο εκπρόσωπος του εδώ στην Ελλάδα να ζητά τη συνέχιση του προγράμματος. «Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα», διεμήνυσε

Κατά την ομιλία του στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο και ενδεικτικά ανέφερε το παράδειγμα της συνάντησής του με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ, λέγοντας πως «όταν συνάντησα τον Ασμουσεν του ζήτησα να ξεχάσει ότι έχει απέναντι του τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι αύριο η εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση».

Για ακόμη μία φορά τάχθηκε υπέρ μίας ευρωπαικής λύσης λέγοντας πως «εχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση». Για να συγκρουστεί όμως κανείς με τα μεγάλα συμφέρονται απαιτείται πολιτική βούληση, παρτήρησε, υποστηρίζοντας ότι η τρόικα ενώ ήρθε στην Ελλάδα να σπάσει αυτά τα συμφέροντα, τελικά τα βρήκε μαζί τους.

«Έχουμε χρέος να αποκαταστήσουμε το λόγο ύπαρξης των τραπεζών», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει τον βασικό μισθό στα προ μνημονίου επίπεδα, των 751 ευρώ.

Οσον αφορά τέλος, την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία δύσκολη στροφή πριν την πολιτική αλλαγή και αυτό είναι και το νόημα της πρότασης δυσπιστίας. Το όχι στην πρόταση δυσπιστίας είναι το ναι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, υπογράμμισε με νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ