Διακοπή των συνεδριάσεων σε όλα τα δικαστήρια τη Δευτέρα για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων - iefimerida.gr

Διακοπή των συνεδριάσεων σε όλα τα δικαστήρια τη Δευτέρα για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διακοπή των συνεδριάσεων στα δικαστήρια όλης της χώρας από τις 10.00 έως τις 15.00 αντιδρούν δικαστικοί και δικαστικοί υπάλληλοι στην επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η γραμματέας της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Eκφράζοντας τη συμπαράστασή της στο θύμα της επίθεσης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σημειώνει πως πρόκειται για μία εγκληματική ενέργεια που προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσης, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα).

Η ΕΔΕ διαμαρτύρεται έντονα για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, «παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».

Στο πλαίσιο αυτό η Ενωση αποφάσισε ως ένδειξη διαμαρτυρίας», την πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10:00 έως 15:00.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) πέρα από τη διακοπή των συνεδριάσεων, προχωρά την ίδια μέρα και σε συγκεντρώσεις σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες, καθώς επίσης σε συμβολικές ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτιρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Την συμπαράστασή του στους δικαστικούς υπαλλήλους και «σε όλους όσοι εργάζονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, προκειμένου, παρά την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, η απονομή της Δικαιοσύνης να είναι ακόμα δυνατή», εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Επικαλούμενος ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στα δικαστήρια, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε λόγο για έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας και κάλεσε την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους των Δικαστηρίων και «τη διασφάλιση των συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης από πράξεις βίας και, εν γένει, από παράνομες ενέργειες ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο τους».

Σε έκτακτη συνεδρίασή του ο ΔΣΑ αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ