Ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς: Να μην παίζουν με την Εθνική Γαλλίας, όσοι παίκτες μας φορολογούνται εκτός χώρας - iefimerida.gr

Ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς: Να μην παίζουν με την Εθνική Γαλλίας, όσοι παίκτες μας φορολογούνται εκτός χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο κριτήριο, μη αθλητικό, για τη συμμετοχή των Γάλλων ποδοσφαιριστών στην εθνική ομάδα της χώρας, διατύπωσε χθες ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λουκ Μελανσόν. Ο πρόεδρος του "Μετώπου της Αριστεράς" (σ.σ. Ο ΣΥΡΙΖΑ της Γαλλίας) είπε: "όσοι ποδοσφαιριστές δεν φορολογούνται στην Γαλλία δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στην εθνική ομάδα".

Πρόσθεσε, δε, πως οι Γάλλοι παίκτες απολαμβάνουν, έτσι και αλλιώς, μια σειρά από σκανδαλώδη προνόμια – δεν πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης – και κοστίζουν πολύ ακριβά στο κοινωνικό σύνολο.

Η πρόταση συνάντησε αντιδράσεις, πάνω από όλα, όμως, αν εφαρμοζόταν θα αποδεκάτιζε τους "τρικολόρ", καθώς από τους 24 διεθνείς της ομάδας, οι 17 εργάζονται -και συνακόλουθα πληρώνουν φόρους- στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ