Κάμερες που εντοπίζουν λαθρομετανάστες εγκαθιστά η Ρωσία – Θα βρίσκονται σε χώρους στάθμευσης και τραπεζικά μηχανήματα - iefimerida.gr

Κάμερες που εντοπίζουν λαθρομετανάστες εγκαθιστά η Ρωσία – Θα βρίσκονται σε χώρους στάθμευσης και τραπεζικά μηχανήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έξυπνες» κάμερες που θα εντοπίζουν τους λαθρομετανάστες ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει στη Μόσχα ο Βλανιτμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια βοηθήσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ria Novosti, οι αρχές θα συγκρίνουν τα πρόσωπα που θα αιχμαλωτίζουν οι κάμερες με όσα περιλαμβάνονται στη λίστα με τους νόμιμους μετανάστες και όσοι είναι παράνομοι θα απελαύνονται.

Κανείς δε γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία αυτών των οργουελικών συστημάτων, είναι όμως απορίας άξιο το πώς θα καταφέρνει η κάμερα αυτή (και το λογισμικό που θα τη συνοδεύει) να ξεχωρίζει τους νόμιμους πολίτες και τους νόμιμους μετανάστες από τους παράνομους.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι «έξυπνες» κάμερες θα τοποθετηθούν σε τραπεζικά μηχανήματα και σε χώρους στάθμευσης.

Η προηγμένη τεχνολογία θα είναι το μεγάλο «όπλο» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης για την παρακολούθηση των αλλοδαπών, γράφει η Ria Novosti ενώ πρόσφατα, η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας κατά των μεταναστών, προχωρώντας σε τουλάχιστον χίλιες συλλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ