O Ματθαιόπουλος διαμαρτύρεται γιατί ο φυλακισμένος «αρχηγός» του δεν μπορεί να ψηφίσει την πρόταση μομφής - iefimerida.gr

O Ματθαιόπουλος διαμαρτύρεται γιατί ο φυλακισμένος «αρχηγός» του δεν μπορεί να ψηφίσει την πρόταση μομφής

Ματθαιόπουλος σε Μεϊμαράκη: Κάνατε τον εισαγγελέα του Κορυδαλλού σε ρυθμιστή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το καλημέρα της τριήμερης συζήτησης για την πρόταση μομφής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έθεσαν θέμα ακυρότητας της συζήτησης και της διαδικασίας αφού την Κυριακή το βράδυ οι τρεις βουλευτές του κόμματος που είναι προφυλακισμένοι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν.Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ματθαιόπουλος απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον κατηγόρησε ότι έχει αναγάγει η Βουλή σε ρυθμιστή του πολιτεύματος τον εισαγγελέα ,αφού μόνο με δική του εντολή οι τρεις βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή το βράδυ. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν αλλάξει ο κανονισμός, ενώ όσον αφορά την ψηφοφορία είπε πως δεν υπάρχει θέμα καθώς το αποτέλεσμα της τεκμαίρεται με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων.

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλης ανέφεραν ότι εδώ και καιρό ο κ.Μειμαράκης έχει θέσει στα κόμματα το θέμα της αλλαγής του κανονισμού τόσο για το θέμα της επιστολικής ψήφου για προφυλακισμένους βουλευτές όσο και το θέμα της καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης. Όμως όπως λένε, τα κόμματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει καμία απάντηση ούτε έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία. Αποτέλεσμα είναι η Βουλή να έχει πληρώσει την βουλευτική αποζημίωση των προφυλακισμένων βουλευτών τον Οκτώβριο και να ετοιμάζεται να πληρώσει και τον Νοέμβριο μετά από θετική απάντηση που έχει δώσει η νομική υπηρεσία της Βουλής . Για το θέμα της ψηφοφορίας οι ίδιοι συνεργάτες έλεγαν ότι εάν η υπερψήφιση ή καταψήφιση της κυβέρνησης κρινόταν στην ψηφοφορία της Κυριακής από 2-3 ψήφους τότε η Βουλή θα ήταν μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Επίσης συμπλήρωναν ότι «σήμερα είναι τρεις στη φυλακή, εάν αύριο είναι δέκα τι θα γίνει;». Γι αυτό όπως τόνιζαν θα πρέπει άμεσα τα κόμματα να πάρουν πρωτοβουλίες για να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να αντιμετωπιστούν όλα τα νέα δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ