Τρισδιάστατες εκτυπώσεις στην υπηρεσία του φύσης: Πώς έσωσαν τον Περσικό Κόλπο [βίντεο] - iefimerida.gr

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις στην υπηρεσία του φύσης: Πώς έσωσαν τον Περσικό Κόλπο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τεχνολογία των 3D εκτυπωτών μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για πολύ περισσότερα πράγματα από την κατασκευή πλαστικών gadget. Πλέον, εκτός από την ιατρική και την αστρονομία, οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις βρήκαν εφαρμογή και στην προστασία του περιβάλλοντος, σώζοντας τον Περσικό Κόλπο.

Η ομάδα «Reef Arabia» που περιλαμβάνει ειδικών στους υφάλους από το Μπαχρέιν , καθώς και μέλη από την Διεθνή ομάδα προστασίας των Ωκεανών της Αυστραλίας, κατασκεύασε μέσω 3D εκτυπωτή, τρισδιάστατους υφάλους τους οποίους βύθισε ανοικτά των ακτών του Μπαχρέιν, όπου η υπεραλίευση έχει απειλεί με εξαφάνιση την θαλάσσια ζωή.

Η ομάδα βύθισε 3.000 τυπωμένους υφάλους από ψαμμίτη και όπως εξηγεί ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ντέιβιντ Λένον «Ο ψαμμίτης , σε αντίθεση με σκυρόδεμα, είναι πιο κοντά στο φυσικό βράχο και έχει ουδέτερο pH γεγονός που το καθιστά πιο ελκυστικό για τις κοραλλιογενείς προνύμφες που ψάχνουν για σπίτι».

«Με τη 3D εκτύπωση μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο φυσικό σχεδιασμό, λόγω της ικανότητάς τους να παράγουν πολύ οργανικά σχήματα δημιουργώντας υλικό παρόμοιο με το φυσικό» εξηγεί ο Λένον.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η εκτύπωση υφάλων, είναι η εύκολη διαμόρφωση των σχημάτων: μικρές μεταβολές γίνονται πολύ εύκολα δημιουργώντας ποικιλομορφία στους υφάλους - που είναι απαραίτητη για την προσέλκυση μιας μεγάλης ποικιλίας υποθαλάσσιων ειδών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ