Καψής: «Δεν μου άρεσε η επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση» - iefimerida.gr

Καψής: «Δεν μου άρεσε η επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επέμβαση των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτίριο της ΕΡΤ μίλησε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, ο οποίος τόνισε πως «τα πράγματα είχαν φθάσει σε αδιέξοδο», ενώ παράλληλα παραδέχθηκε πως η Αστυνομία έδωσε την εντολή για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Παντελής Καψής σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης, δήλωσε πως «δυστυχώς είχαν φθάσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Θα θυμόσαστε ότι εγώ εδώ και ένα μήνα σχεδόν λέω ότι πια εδώ που έχουμε φθάσει η μόνη λύση είναι ο εισαγγελέας. Αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος μακάρι να γινόταν. Δεν μου αρέσει ούτε η εικόνα, ούτε η μέθοδος, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και κάποιο άλλο τρόπο».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός παραδέχθηκε πως η Αστυνομία έδωσε την εντολή εκκένωσης υποστηρίζοντας ωστόσο πως «δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγουν οι άνθρωποι που είχαν καταλάβει το κτίριο της ΕΡΤ» και επεσήμανε πως η κατάληψη δεν γινόταν για την περιφρούρηση των μηχανημάτων, καθώς εάν ήταν μόνο αυτή η επιδίωξη των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, «θα πήγαινε ο εκκαθαριστής και θα γινόταν η διαδικασία της παραλαβής. Το ζήτημα δεν ήταν η παράδοση των μηχανημάτων. Το ζήτημα ήταν ότι ήθελαν να έχουν ένα δικό τους πρόγραμμα της ΕΡΤ και να αρνηθούν το κλείσιμο της εταιρείας. Εγώ τους είχα πει ότι, εάν είναι ζήτημα παραλαβής, έρχεται αύριο το πρωί το υπουργείο Οικονομικών και ξεκινάει από τα στούντιο τη μετάδοση του προγράμματος και γελούσαν, γυρνούσαν την πλάτη και έφευγαν. Να διαφωνήσουμε επί της ουσίας, όχι προσχηματικά».

Παράλληλα, ο Παντελής Καψής σχολίασε και την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ έχει εκπέσει γιατί έχει παρέλθει η ισχύ της για συζήτηση λέγοντας: «Εξ όσων γνωρίζω, γιατί δεν είμαι νομικός, όταν μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έρχεται μέσα σε μια συγκεκριμένη προθεσμία, παύει να ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αίρονται κάποιες συνέπειες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι απολύτως νόμιμο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δεν χρειαζόταν καν, εξ όσων γνωρίζω, πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αποφασιστεί».

Τέλος, ο υφυπουργός χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάγκη να μεταφερθεί η ΔΤ στο Ραδιομέγαρο προκειμένου να καλύψει την ελληνική προεδρία, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της εικόνας της πόρτας της ΕΡΤ κλειδωμένη με χειροπέδες λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιοι οδήγησαν σε αυτή την εικόνα. Εγώ από την αρχή έχω υποστηρίξει και το έχω πει και στους εκπροσώπους συνδικαλιστές των εργαζομένων της ΕΡΤ με τους οποίους έκανα άπειρες συναντήσεις επί έναν ολόκληρο μήνα, ότι η επιλογή τους ήταν αδιέξοδη και μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Γιατί σας θυμίζω ότι εδώ και δυο-τρεις μήνες 1.800 άτομα είχαν κάνει αίτηση πρόσληψης- η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε στην ανάγκη ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Νομίζω ότι παρασύρθηκαν οι εργαζόμενοι, δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ρητορεία και χάθηκε η ουσία».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ