H Daihatsu κάνει το Copen Kopen - iefimerida.gr

H Daihatsu κάνει το Copen Kopen

H Daihatsu κάνει το Copen Kopen
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Copen της Daihatsu ήταν μια σπάνια εικόνα στους ελληνικούς δρόμους ειδικά και στους ευρωπαϊκούς γενικά, ενώ με τις λιλιπούτειες διαστάσεις και το στρογγυλεμένο του αμάξωμα ήταν σαν να είχε ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου κόμικ.

Αυτές ακριβώς οι λιλιπούτειες διαστάσεις όμως είναι που το έχουν κάνει δημοφιλές στην Ιαπωνία, όπου τα αυτοκίνητα κάτω των 3,5 μέτρων έχουν ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση και όχι μόνο. Έτσι λογικά η Daihatsu ποντάρει σε αυτό και με την ευκαιρία της έκθεσης του Τόκιο παρουσιάζει δύο πρωτότυπα, που ονομάζονται Κopen (ναι, σωστό είναι με K, έτσι γράφεται πλέον) και έχουν μήκος 3.40.

Πρόκειται για το RMZ και για το XMZ, που έχει τις ίδιες βασικές γραμμές με το πρώτο αλλά επιπλέον πλαστικά διακοσμητικά που το κάνουν να δείχνει σαν ένα ανοιχτό SUV. Ο κινητήρας και στα δύο –που είναι αποκλειστικά διθέσια- είναι ένα τρικύλινδρος 700 κυβικών, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Daihatsu Copen Kopen αυτοκίνητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ