Citigroup: Απομακρύνεται το σενάριο του Grexit- Ωστόσο η ανάπτυξη δεν θα έρθει ούτε το 2014 - iefimerida.gr

Citigroup: Απομακρύνεται το σενάριο του Grexit- Ωστόσο η ανάπτυξη δεν θα έρθει ούτε το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Grexit, η Citigroup, αναγκάστηκε να «μαζέψει» το βασικό της σενάριο περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, προβλέποντας ωστόσο ύφεση της τάξης του 2.9% για το 2014.

Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υποστηρίξει φανατικά πως επίκειται επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα, ανακοίνωσε και επισήμως πως το Grexit δεν είναι πλέον το βασικό της σενάριο αν και δεν παραλείπει να προσθέσει πως «ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει».

Ωστόσο, πιστή στις αρνητικές προβλέψεις τις για την Ελλάδα, η Citigroup, ανακοίνωσε παράλληλα πως όχι μόνο δεν περιμένει να έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014, αλλά αντίθετα προβλέπει ύφεση της τάξης του 2,.9% με αποπληθωρισμό στο -1,2%, ενώ τέλος για εκτιμά πως το 2013 θα κλείσει με ύφεση 3,8% και αποπληθωρισμό -0,6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ