Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Κίνα να είναι ο «γίγαντας» της παγκόσμιας ανάπτυξης και να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες σε τρένα, πλοία και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ωστόσο όπως φαίνεται στη χώρα του μεταξιού οι κυβερνητικοί παράγοντες χρειάζονται επιτακτικά μαθήματα photoshop.

.Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έρευνα του Vice, το οποίο με αφορμή μια φωτογραφία από επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στην πόλη Ningguo στον πιο ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής η οποία αποτελεί δείγμα οικτρής χρήσης photoshop, δημοσιεύει και άλλες φωτογραφίες από υποτιθέμενες επισκέψεις Κινέζων αξιωματούχων. Τα κοινά στοιχεία είναι ότι οι επισκέψεις δεν έγιναν ποτέ και πως το photoshop που έχει κάνει η κινεζική κυβέρνηση είναι το λιγότερο για αρχάριους.

Σας παρουσιάζουμε το φωτορεπορτάζ του Vice

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Αυτή η φωτογραφία, θεωρητικά θα έδειχνε μια επίσκεψη ανθρωπιάς του αντιδημάρχου του Ningguo, Wang Hun και των συντρόφων του. Αντιθέτως ωστόσο, η πειραγμένη φωτογραφία η οποία απεικονίζει τρεις αξιωματούχους με το ύψος του Γιάο Μινγκ και έναν άνθρωπο χωρίς πόδια ο οποίος επιπλέει στο κενό να είναι υψωμένοι πάνω από μια γηραιά κυρία με ύψος χόμπιτ». Οπως αναφέρει το Vice, η φωτογραφία αυτή είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Κοινωνικών Ζητημάτων της περιοχής Ningguo και όταν ανακαλύφθηκε ο Κινέζος αξιωματούχος που είχε αναλάβει το photoshop δήλωσε πως η επίσκεψη έγινε στην πραγματικότητα ωστόσο προσπάθησε να ενώσει δύο φωτογραφίες μαζί με αποτέλεσμα αυτή την απαράδεκτη εικόνα».

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Το 2011, πολίτες της Huili μίας περιοχής στην επαρχία Sichuan είδαν ένα άρθρο σε ένα τοπικό κυβερνητικό site σχετικά με μια πρόσφατα ολοκληρωμένη λεωφόρο. Η φωτογραφία που ακολουθεί, μοιάζει με δουλειά τύπου αντιγραφή-επικόλληση από μαθητή της τετάρτης δημοτικού: Τρεις καλοντυμένοι αξιωματούχοι αιωρούνται πάνω από τον φρεσκοστρωμένο με πίσσα δρόμο. Την φωτογραφία αυτή την είχε αποκαλέσει ο Guardian ως ''μια από τις χειρότερες φωτογραφίες στην ιστορία του Διαδικτύου''».

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Το 2009, η ιστοσελίδα του Περιφερειακού Γραφείου Τουρισμού στην επαρχία Henan, ανάρτησε μια φωτογραφία η οποία είχε την χαρακτηριστική ανικανότητα στο Photoshop της κυβέρνησης: Ενα ζευγάρι υψηλόβαθμων αξιωματούχων αιωρούνται στην κορυφή ενός βουνού με τον ήλιο να τους χτυπά, παρά το γεγονός ότι στέκονται ξεκάθαρα στη σκιά».

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Τον Αύγουστο του 2011, μια κρατική επιχείρηση στην επαρχία Shandong, ανάρτησε μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Τελετή Εναρξης του Σχεδίου Μετασχηματισμού της Ανγκόλα». Στην φωτογραφία, φαίνεται ένα πλήθος αναστατωμένων Αφρικανών ανδρών οι οποίοι φαίνονται όλοι να ψηφιακές μεταμοσχεύσεις κάτω από το έμβλημα της κινεζικής εταιρείας. Η φωτογραφία κατέβηκε 4 ημέρες μετά από την ιστοσελίδα λόγω κατακραυγής».

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Αλλη μια φωτογραφία του 2011 εμφανίστηκε από ένα κρατικό site στην επαρχία Shanxi όπου απεικονίζει έξι τοπικούς αξιωματούχους να επιβλέπουν ''την καταστροφή του νοθευμένου αλκοόλ''. Οι αξιωματούχοι ταιριάζουν αρκετά καλά με τον γύρω χώρο, ωστόσο ο μεγάλος σωρός του αλκοόλ μοιάζει τόσο αληθινό όσο ένα καρτούν της δεκαετίας του '90».

Το άθλιο photoshop των Κινέζων πολιτικών: «Πειράζουν» φωτογραφίες με «μαϊμού» επισκέψεις τους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Τεμπέληδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην πόλη Hangzhou πίστευαν πως μπορούσαν να προσπεράσουν μια επίσκεψη- επιθεώρηση ρουτίνας σε πάρκο και έτσι ανέθεσαν σε ένα βοηθό τους να ''πειράξει'' ψηφιακά την σκηνή. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Ακόμη μια καταιγίδα στις δημόσιες σχέσεις στην οποία αναγκάστηκαν αν ζητήσουν συγγνώμη». Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ένας χρήστης του κινεζικού twitter ο οποίος έγραψε: «Οι ηγέτες μας δεν είναι κοινοί άνθρωποι. Δεν έχουν ούτε καν σκιές στις ηλιόλουστες ημέρες!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ