Ξανθούλα Παπαδοπούλου - Herbert Wrigley: Μία άγνωστη ιστορία αγάπης στον πόλεμο του '40 με πρωταγωνιστές μία Ελληνίδα και έναν Αυστραλό - iefimerida.gr

Ξανθούλα Παπαδοπούλου - Herbert Wrigley: Μία άγνωστη ιστορία αγάπης στον πόλεμο του '40 με πρωταγωνιστές μία Ελληνίδα και έναν Αυστραλό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην κόλαση του πολέμου του 1940, εκεί που η αγριότητα και ο θάνατος είχαν τον πρώτο λόγο, μία άγνωστη ιστορίας αγάπης έρχεται να αποδείξει ότι ο έρωτας είναι τελικά ο μεγάλος νικητής... Πρωταγωνίστρια του love story η Ελληνίδα Ξανθούλα Παπαδοπούλου, η οποία σε ηλικία μόλις 14 ετών γνώρισε τον Αυστραλό λοχία Herbert Wrigley. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Herbert Wrigley πολεμούσε με τις αυστραλιανές δυνάμεις στη Μακεδονία όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς. Ωστόσο, ο ίδιος κατόρθωσε να δραπετεύσει και να βρει καταφύγιο στο σπίτι του δασκάλου του χωριού Ρητίνη, Ιωάννη Παπαδόπουλου. Επειτα από λίγο καιρό, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, συνελήφθη από τη Γκεστάπο και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς. Ο Herbert Wrigley, ο οποίος έλαβε μέρος στον αντιστασιακό αγώνα των Ελλήνων, το 1943 διέφυγε στην Τουρκία από όπου και επέστρεψε στην Αυστραλία. Η Ξανθούλα Παπαδοπούλου , το 1949 καθώς κοιτούσε κάποιες παλιές φωτογραφίες βρήκε σε ένα χαρτί το όνομα με την διεύθυνση του Herbert Wrigley και του έγραψε, μετά από προτροπή της μάνας της, ζητώντας να μάθει τι απέγινε. Ο Αυστραλός θυμόταν πολύ καλά την όμορφη ελληνοπούλα και την προσκάλεσε στην Αυστραλία, μία πρόσκληση που αποδέχθηκε μετά από μεγάλο προβληματισμό η 24χρονη Ξανθούλα. Ο έρωτας του ένωσε πολύ γρήγορα με τα δεσμά του γάμου, καθώς μόνο πέντε εβδομάδες μετά την άφιξη της Ξανθούλας στην Αυστραλία παντρεύτηκαν και μάλιστα σε ελληνική εκκλησία. «Για να τιμήσω την μάνα σου και τον παππού σου» της είπε. Απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιάννη και το Μιχάλη. Ο Herbert είχε μάθει ελληνικά , μια γλώσσα που του ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς εργαζόταν στην Ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η Ξανθούλα με τα παιδιά επισκεπτόταν τακτικά την Ελλάδα. Την είχε κερδίσει όμως ο Herbert και η Αυστραλία. Ήταν παντρεμένοι 45 χρόνια όταν το 1995, σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο Herbert. «Τον ίδιο τον αιχμαλώτισαν οι Γερμανοί για λίγο αλλά ο Herber αιχμαλώτισε την καρδιά μου για πάντα» λέει σήμερα η Ξανθούλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Παραρτήματος των Αυστραλών Παλαιών Πολεμιστών (RSL) Στιβ Κυρίτση κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 17.000 Αυστραλοί πολέμησαν στην Ελλάδα και 840 Αυστραλοί έπεσαν σε μάχες και έχουν ταφεί στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: onalert

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ