Μαριχουάνα: Ένα αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες [βίντεο] - iefimerida.gr

Μαριχουάνα: Ένα αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ, η σχέση της ιατρικής κοινότητας με την ηγεμονική φαρμακευτική βιομηχανία είναι τόσο πολύπλοκη και αντιφατική που θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων για να αναλυθεί και να παρουσιαστεί στις πραγματικές διαστάσεις της.

Και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τις επικρατούσες θεραπείες της επονομαζόμενης Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες από την οποία πάσχει ένας μεγάλος αριθμός βετεράνων στρατιωτών που βιώνουν καθημερινά την κόλαση μιας πληθώρας συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Vice, οι συνήθεις θεραπευτικές αγωγές μέσω της χορήγησης αντιψυχωσικών φαρμάκων, όπως το Risperdal, έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές ως προς τον κατευνασμό των συμπτωμάτων και τη θεραπεία των πασχόντων.

Η Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (posttraumatic stress disorder - PTSD), είναι μια διαταραχή άγχους που μπορεί να παρουσιαστεί σε άτομα που βίωσαν επικίνδυνες τραυματικές εμπειρίες. Περίπου 15-25% των ατόμων αυτών, αναπτύσσουν την εν λόγω διαταραχή, αλλά τα ποσοστά που επικρατούν τελικά, είναι πιθανόν μεγαλύτερα ή μικρότερα, αναλόγως της φύσης και της έντασης του γεγονότος.

Οι επιβιώσαντες τέτοιων επικίνδυνων γεγονότων με έντονο ψυχολογικό τραύμα, βρίσκονται σε μεγάλο ρίσκο για ανάπτυξη άλλων ψυχολογικών διαταραχών όπως κατάθλιψη, διαταραχές πανικού, γενική αγχώδες διαταραχή, κατάχρηση ουσιών, καθώς και μόνιμη ανησυχία και αγωνία που δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια συγκεκριμένων ψυχολογικών διαταραχών.

Διατρέχουν επίσης μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης σωματικών συμπτωμάτων και φυσικών παθήσεων κυρίως υπερέντασης, άσθματος, χρόνιο σύνδρομο πόνου και ψυχοσωματικές παθήσεις που εμφανίζονται ξεχωριστά ή παράλληλα με την διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο συνηθισμένο για άτομα που υποβάλλονται σε έκθεση τραυματικού άγχους, να μην αναπτύξουν καμιά ψυχολογική πάθηση μεταξύ των οποίων και διαταραχή μετατραυματικού στρες.Η ψυχική αυτή πάθηση πλήττει σε μεγάλο βαθμό στρατιώτες που έχουν περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα σε επιχειρησιακά κέντρα εμπόλεμων ζωνών, καθιστώντας τους ψυχοσυναισθηματικά ανάπηρους: ο οργανισμός Veteran's Affairs Στις ΗΠΑ διατείνεται ότι σχεδόν 300.000 βετεράνοι έχουν διαγνωσθεί με την εν λόγω διαταραχή.

νευροεπιστήμονας, ο οποίος μελετά τη χρήση της ιατρικής κάνναβης και το ρόλο της στον κατευνασμό της λειτουργίας της μνήμης, καθώς μειώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να συνδέει τα εξωτερικά ερεθίσματα με τραυματικά γεγονότα που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη.: αντί δηλαδή ένας δυνατός θόρυβος να συνδεθεί μηχανικά και αυτομάτως με την έκρηξη μιας βόμβας, η κάνναβη βοηθά στην εξάλειψη αυτής της σύνδεσης.Σύμφωνα με τον Δρ. Raphael Mechoulam, η απάντηση σε αυτό το δυσεπίλυτο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η μαριχουάνα. Ο Mechoulam είναι ένας αξιοσέβαστος στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ