Αστεροειδής με έξι ουρές που αλλάζει σχήμα μπερδεύει τους επιστήμονες [εικόνα] - iefimerida.gr

Αστεροειδής με έξι ουρές που αλλάζει σχήμα μπερδεύει τους επιστήμονες [εικόνα]

Αστεροειδής με έξι ουρές που αλλάζει σχήμα μπερδεύει τους επιστήμονες [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν πολύ διαφορετικό αστεροειδή εντόπισαν Αμερικανοί αστρονόμοι χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Hubble. Πρόκειται για έναν αστεροειδή που μοιάζει με ποτιστικό κήπου στο σχήμα και οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν ως «παράξενο και φρικιαστικό αντικείμενο».

Ο αστεροειδής έχει ακτίνα περίπου 240 μέτρων, και βρίσκεται στη ζώνη αστεροειδών ανάμεσα στον Δία και τον Αρη και οι επιστήμονες εικάζουν ότι ίσως προήλθε από τη σύγκρουση δύο μεγαλύτερων αστεροειδών πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο τράβηξε την προσοχή των ερευνητών, αφού διαθέτει όχι μία αλλά έξι ουρές σκόνης, οι οποίες περιστρέφονται γρήγορα γύρω από το κυρίως σώμα του, όπως ακριβώς τα ποτιστικά κήπου εκτοξεύουν το νερό στο γκαζόν.

Ο ασυνήθιστος αστεροειδής, με την ονομασία Ρ/2013 Ρ5, έγινε αρχικά αντιληπτός ως ένα θολό σημείο φωτός μέσω του τηλεσκοπίου Pan-STARRS 1 της Χαβάης και, στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο «Hubble».

Οπως αναφέρει ο καθηγητής αστρονομίας Ντέιβιντ Τζούιτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA): «Μείναμε άναυδοι στην κυριολεξία, όταν το είδαμε. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για αστεροειδή, αφού οι αστεροειδείς αντίθετα με τους κομήτες, κανονικά δεν έχουν ουρές.»

Αστεροειδής με έξι ουρές που αλλάζει σχήμα μπερδεύει τους επιστήμονες [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρης ΔΙΑΣ αστεροειδής Hubble ουρές σχήμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ