Οι σκίνχεντ του Μπρούκλιν -Nεοναζί, πιτσιρικάδες και άγριοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι σκίνχεντ του Μπρούκλιν -Nεοναζί, πιτσιρικάδες και άγριοι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος Ανταμ Κράους βρισκόταν σε τοπικό γυμναστήριο στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, όταν συνάντησε για πρώτη φορά ένα από τα παιδιά που αργότερα θα γινόταν το αντικείμενο της σειράς του «Οι σκίχεντ Νεοναζί του Γκρινπόιντ στο Μπρούκλιν» (Greenpoint Brooklyn Nazi Skinheads).

Ο Κράους μεγάλωσε στη Φλόριντα και ήταν μέρος μιας σκληροπηρυνικής κοινότητας πανκ -ροκ. «Ήξερα ότι τα παιδιά ήταν σκίνχεντ μετά την αναγνώριση μιας ρατσιστικής μπάντα σε ένα από τα T-shirts τους. Νομίζω ότι το υπόβαθρό μου στην πανκ σκηνή με βοήθησε στο να εντοπίσω αυτά τα παιδιά και να με εμπιστευτούν», σημειώνει ο ίδιος.

Ο καλλιτέχνης πέρασε μερικές εβδομάδες με τα «αντικείμενα» του θέματός του, φωτογραφίζοντας τους με ναζιστική στολή και μερικές φορές με φουλάρια να καλύπτουν τα πρόσωπά τους προκειμένου να κρύψουν την ταυτότητά τους. «Είναι μια συλλογική προσπάθεια. Φωτογραφίζω τα θέματά μου σε μέρη όπου νιώθουν άνετα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήθελαν να φωτογραφηθούν στα σπίτια τους, έτσι πήγαμε σε μέρη όπου συχνάζουν και είναι το στέκι τους», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ