Nέο «αντάρτικο» από οκτώ «γαλάζιους» βουλευτές κατά Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης - iefimerida.gr

Nέο «αντάρτικο» από οκτώ «γαλάζιους» βουλευτές κατά Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, βουλευτές της ΝΔ παρεμβαίνουν και για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη, οι οκτώ «γαλάζιοι» βουλετές κάνουν λόγο για παταγώδη αποτυχία του συστήματος με το επίδομα θέρμανσης και καλούν τον Γιάννη Στουρνάρα να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του ΕΦΚ επίπεδα.

Πρόκειται, τονίζουν, για την «τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: τι καταργώντας το χρεωκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά».

Όπως αναφέρουν στον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει για την διαπραγμάτευση, «οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορά καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου.

Την επιστολή υπογράφουν εκτός από τον κ. Καρασμάνη, οι βουλευτές Γ. Ορφανός, Α. Δερμεντζόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Τ. Κοψαχείλης, Θ. Λεονταρίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ