Οι Αμερικανοί πεζοναύτες κυκλοφορούν με «πανοπλία» εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία [εικόνα+βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες κυκλοφορούν με «πανοπλία» εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία [εικόνα+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η στολή των αμερικανών πεζοναυτών να έχει τη μορφή του υπέρ-ήρωα Iron Man, ωστόσο, πίσω από την «πανοπλία» κρύβεται ο Τάλως, ο μυθικός φύλακας της Κρήτης. Τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (SOCOM) ανακοίνωσε ότι έψαχνε για πρωτότυπα του Tactical Light Suit Operator Assault ή καλύτερα TALOS. Σύμφωνα με τον Μάικλ Φίλντσον, επικεφαλής του προγράμματος TALOS για την Socom, ο σκοπός της αλεξίσφαιρης «πανοπλίας» θα είναι η προστασία των πεζοναυτών στο πεδίο της μάχης.«Μερικές φορές για να προσελκύσουμε την φαντασία των ΜΜΕ και τον ενθουσιασμό της βιομηχανίας αναφερόμαστε στην στολή ως η στολή του "Iron Man"» δήλωσε ο Φίλντσον.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η telegraph.co.uk, πηγή έμπνευσης των αμερικανών αποτέλεσε η ελληνική μυθολογία. Το όνομα TALOS ή ΤΑΛΩΣ αναφέρεται στον χάλκινο μυθικό γίγαντα πολεμιστή από την Κρήτη που προστατεύεται τις ακτές του νησιού του από τις επιδρομές των πειρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ