Εγκαίνια Λοβέρδου στη Θεσσσαλονίκη - Κοινή εμφάνιση την Πέμπτη με Κουβέλη - iefimerida.gr

Εγκαίνια Λοβέρδου στη Θεσσσαλονίκη - Κοινή εμφάνιση την Πέμπτη με Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα γραφεία της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπου την Πέμπτη θα μετάσχει μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σε κοινή εκδήλωση των κομμάτων τους στο Μακεδονία Παλλάς με θέμα: «Η αγροτική ανάπτυξη της χώρας».

Ερωτηθείς για τη σύγκλιση με τη ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως οι συγκλίσεις έχουν σημασία όταν δεν στέκονται μόνο σε ζητήματα του πολιτικού συστήματος.

Στόχος, τόνισε, είναι τα μέτωπα συνεργασίας, αλλά δεν τα προσδιορίζουμε εκ του πονηρού, όπως κάνουν άλλοι, στα θέματα των ευρωεκλογών. «Προσθέτουμε, οπωσδήποτε τις δημοτικές και οπωσδήποτε τις γενικές βουλευτικές εκλογές. Αλλά αν στον κόσμο περάσει ότι ο λόγος της σύμπλευσης και των συμμαχιών είναι η πολιτική διάσωση ή επίλυση θεμάτων του πολιτικού συστήματος, δεν έχει νόημα καμιά συνεργασία. Αν στον κόσμο φτάσει η αλήθεια, ότι με συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, από κοινού συμμαχώντας, την ύφεση και την ανεργία, τότε πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και η δημοκρατική παράταξη θα αρχίσει να ξαναγίνεται μεγάλη γιατί τώρα παρακμάζει».

Σε άλλη ερώτηση για την πορεία της χώρας και την κατάσταση της οικονομίας, ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» εκτίμησε πως η χώρα έχει σωθεί και δεν κινδυνεύει από πτώχευση, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αυτό, όμως, παρατήρησε, ήταν ο στόχος του 2009 και τώρα, το 2013 που τελειώνει, μας βρίσκει χωρίς στόχο για τον πολίτη. «Η χώρα στέκεται αλλά δεν στέκονται οι πολίτες κι αυτό μοιραία στο μέλλον θα επηρεάσει τα δημόσια οικονομικά. Θα δημιουργήσουμε φαύλο κύκλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Γι' αυτό, είπε, σκοπός είναι η ενεργοποίηση όσων πολιτών πιστεύουν στη δημοκρατία και στη λογική, στην ανάγκη να υπάρχει μια ήπια πολιτική πρόταση που στοχεύει στη δημιουργία των πολιτικών και οικονομικών προϋποθέσεων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η ύφεση, γιατί «μόνο μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας και με προτάσεις που μπορούν να κινητοποιήσουν την οικονομία εδώ και τώρα μπορεί να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν τις βλέπει μέσα στο 2013, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως η αποφυγή της πολιτικής αστάθειας πρέπει να είναι κανόνας για όλους τους πολιτικούς.

«Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε»

Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε, τώρα όμως πρυτανεύει η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για τη χώρα, τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο πρώην υπουργός και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι θέλει να κυβερνήσει μέσω των διλημμάτων του νόμου και της τάξης και των θεωριών φόβου περί των δυο άκρων. «Η χωρα όμως χρειάζεται πολιτικές και πολιτικούς ευθύνης. Υπάρχουν προγραμματικές πολιτικές αρκεί να υπάρχει βούληση. Είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων η χώρα να βγει από την κρίση».

Στην κοινή εκδήλωση με τη ΔΗΜΑΡστο Μακεδονία Παλλάς ομιλητές θα είναι οι Θωμάς Ψύρρας Βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπεύθυνος τομέα αγροτικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Αηδόνης Γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Δημήτρης Τσιρώνης π. Βουλευτής, μέλος της Π.Ο.Σ.Σ. της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ