Ο φόρος στα ακίνητα φέρνει φουρτούνα στην κυβέρνηση που δεν μπορεί να βρει λύση - iefimerida.gr

Ο φόρος στα ακίνητα φέρνει φουρτούνα στην κυβέρνηση που δεν μπορεί να βρει λύση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε Γόρδιο Δεσμό φαίνεται ότι εξελίσσεται για τη κυβέρνηση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, αφού παρά τις εκτιμήσεις ότι θα πέσουν οι τόνοι, όσο πλησιάζουμε προς τη κατάθεση του σχεδίου στη Βουλή, οι αντιδράσεις στις Κ.Ο. της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εντείνονται, καθώς είναι προφανές ότι «γαλάζιοι» και «πράσινοι» βουλευτές δεν πείθονται από τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει σε βελτιώσεις.

Το κακό για τη κυβέρνηση είναι ότι το ζήτημα κάθε άλλο παρά εσωτερικό μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η Τρόικα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τη πρώτη στιγμή, ζητώντας ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο, αφού ο Φόρος Ακινήτων χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «κλειδιά» για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2014.

Το μόνο σίγουρο ότι μετά από τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα και με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται απίθανο να κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ ήδη κάποιοι «βλέπουν» προς το τέλος του μήνα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη φορολόγηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας και όχι του κάθε ακινήτου ξεχωριστά, με τη πρόβλεψη έστω μικρού αφορολογήτου, αλλά σε αυτή τη πρώτη συνάντηση δεν υπήρξε το παραμικρό σημείο σύγκλισης με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στη πραγματικότητα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ κινείται σε τελείως διαφορετική γραμμή από τη πρόταση του οικονομικού επιτελείου.

Αντιδράσεις συνεχίζουν να υπάρχουν και στη Κ.Ο. της Ν.Δ. Μετά από τη μαραθώνια σύσκεψη περίπου 80 γαλάζιων βουλευτών με τον Γ. Στουρνάρα, 5 βουλευτές της Περιφέρειας επανήλθαν και με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζουν ότι πουθενά στο κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή αγροτικού ακινήτου αλλά μόνο το εισόδημα που παράγει, προτείνοντας την επιβολή ενός έκτακτου, χαμηλού φόρου στους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με διαφαινόμενο το αδιέξοδο, το θέμα θα τεθεί σε επίπεδο Σαμαρά- Βενιζέλου, με ορατό πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο διατήρησης του φόρου που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ