Νέα «πατάτα» από τον Μπερλουσκόνι: «Τα παιδιά μου αισθάνονται όπως οι Εβραίοι την εποχή του Χίτλερ» - iefimerida.gr

Νέα «πατάτα» από τον Μπερλουσκόνι: «Τα παιδιά μου αισθάνονται όπως οι Εβραίοι την εποχή του Χίτλερ»

Νέα «πατάτα» από τον Μπερλουσκόνι: «Τα παιδιά μου αισθάνονται όπως οι Εβραίοι τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν... αντέχει να μιλήσει χωρίς να προκαλέσει αίσθηση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αυτή τη φορά ο Καβαλιέρε κατάφερε με μία ατάκα του να ξεσηκώσει την Εβραϊκή Κοινότητα της Ιταλίας, αφού παραλλήλισε το «δράμα» των παιδιών του με εκείνο που ζούσαν οι Εβραίοι υπό τον Χίτλερ.

Μιλώντας στη RAI για το νέο του βιβλίο, το οποίο συνδέεται με την πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ιταλίας, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως: «Τα παιδιά μου λένε ότι αισθάνονται όπως πρέπει να ένιωθαν οι εβραϊκές οικογένειες στην Γερμανία, επί των ημερών του Χίτλερ. Πέφτουν όλοι πάνω μας».

Οπως προέβλεψαν αρκετοί σχολιαστές μόλις άκουσαν τη συγκεκριμένη δήλωση, δεν άργησε η αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας, που δεν έχει ξεχάσει ακόμη τα όσα είχε πει τον περασμένο Ιανουάριο ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις ιστορικές ευθύνες του Μουσολίνι.

«Η Ιταλία δεν έχει τις ίδιες ευθύνες με τη Γερμανία. Οι νόμοι με τις φυλετικές διακρίσεις κατά των Εβραίων ήταν το χειρότερο λάθος του Μουσολίνι, που είχε κάνει όμως και πολλά καλά πράγματα», είχε πει τότε.

Αναφερόμενος στο νέο ατόπημα του Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια, το χαρακτήρισε άτοπο παραλληλισμό, που προσβάλει «τη μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι στο παρελθόν έχασαν κάθε δικαίωμα και στο τέλος της τραγικής εκείνης περιόδου την ίδια τους τη ζωή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ