Δυό γραμμές στη Χρυσή Αυγή: Άλλα λέει ο Κασιδιάρης, άλλα ο Μιχαλολιάκος - iefimerida.gr

Δυό γραμμές στη Χρυσή Αυγή: Άλλα λέει ο Κασιδιάρης, άλλα ο Μιχαλολιάκος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής εκπέμπονται μηνύματα που προκαλούν σύγχυση σχετικά με τη στάση που τηρεί το κόμμα απέναντι στις εξελίξεις και πιθανόν κρύβουν έναν υπόγειο πόλεμο σε επίπεδο ηγεσίας.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, κατέβαλε... φιλότιμες προσπάθειες να πείσει ότι η ΧΑ είναι σε θέση να αποκτήσει μια «σοβαρή» πολιτική παρουσία, φθάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να... αποκηρύξει τη βία!

«Αν είναι δυνατόν κάποιος βουλευτής της ΧΑ να υποκινήσει σε πράξεις βίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος, αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία, κάλεσε όλους τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία, ομόνοια και ομοψυχία.

Σχεδόν αποκήρυξε τον Μιχαλολιάκο!

Τόνισε, δε, ότι η ΧΑ διαγράφει όσα μέλη της βιαιοπραγούν σε βάρος αλλοδαπών, καθώς και ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα.

«Οταν χαιρετούν ναζιστικά μέλη της ΧΑ, για λόγους μιμητισμού, τους λέω «κατεβάστε τα χέρια»», ανέφερε. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα φιλοναζιστικά κείμενα και τον ναζιστικό χαιρετισμό του Νίκο Μιχαλολιάκου σε συγκεντρώσεις του κόμματος, απάντησε:

«Ρωτήστε τον κ. Μιχαλολιάκο. Δεν είμαι νομικός του εκπρόσωπος», δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια αφού είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης σχεδόν αποκηρύσσει το ναζιστικό προφίλ του αρχηγού του που βρίσκεται έγκλειστος στον Κορυδαλλό.

Αλλα λέει ο Μιχαλολιάκος

Χθες, πάντως, η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως «ηθικό αυτουργό» της διπλής δολοφονίας, γεγονός που δημιουργεί την υποψία ότι η έγκλειστη στον Κορυδαλλό ηγεσία του κόμματος δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με όσους κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει την άποψη ότι υπάρχει υπόγεια σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ακολουθήσει δική του γραμμή, κόντρα στον προφυλακισμένο αρχηγό, με στόχο την «αναβάπτιση» του κόμματος στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ