Τι έγραψαν τα ελληνικά ΜΜΕ για τον γνωστό δημοσιογράφο Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη που δήλωσε ότι είναι gay - iefimerida.gr

Τι έγραψαν τα ελληνικά ΜΜΕ για τον γνωστό δημοσιογράφο Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη που δήλωσε ότι είναι gay

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε πρωτοφανή σοβαρότητα και σεβασμό αντιμετώπισαν τα ελληνικά ΜΜΕ την συγκλονιστική εξομολόγηση του διάσημου δημοσιογράφου Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη ότι είναι ομοφυλόφιλος, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Τι έγραψε το gayhellas

Με μετριοπάθεια και σοβαρότητα αντιμετώπισε την είδηση το gayhellas.gr/ το οποίο αποκαλεί το άρθρο του δημοσιογράφου «κατάθεση ψυχής». Γράφει
Γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος με μια κατάθεση ψυχής αποκάλυψε δημόσια πως είναι gay
Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αlpha στη ΡώμηΘεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα με αφορμή την τρίτη κατά σειρά αυτοκτονία μέσα σε ένα χρόνο ενός 20χρονου νεαρού, θύματος ομοφοβίας στην Ιταλία. gayhellas.gr/‎
Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα δημοσιογράφο που συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλο κανάλι και που δηλώνει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ο ίδιος έγραψε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής, ένας πολιτικός, ένας δημοσιογράφος, που να έχει το ίδιο θάρρος; Που να μπορεί να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα σε έναν νέο που ζει στην επαρχία και θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια τραγική θέση του νεαρού Ιταλού που κηδεύεται σήμερα;».
«Χρειάζεται περισσότερο θάρρος, για να μπορέσει και η χώρα μας να αποκλείσει τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τους βάρβαρους χλευασμούς των ανεγκέφαλων. Ενας δημοσιογράφος, ανταποκριτής από τη Ρώμη, κάνει την αρχή, αψηφώντας τυχόν κριτικές και εκπλήξεις. Δεν είμαι ήρωας. Ζητώ να αλλάξουμε, επιτέλους, την ψυχή και τη σκέψη μας», είπε.

Mια σοβαρή ανάλυση

Μια σοβαρή ανάλυση για το θέμα της αποκάλυψης της ομοφυλοφιλίας από ένα γνωστό πρόσωπο έκανε ο Τάκης Καραγιάννης στο protagon.gr:

Είναι εννιά λέξεις. «Από τη Ρώμη για τον Alpha, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης». Τις ακούς χρόνια, έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για την έννοια της ανταπόκρισης. Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης δεν έχει δίπλα από το όνομά του κανένα πρόσημο, όσον αφορά την προσωπική μου άποψη για τον ίδιο. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά κι η επαφή μου με τη δουλειά του είναι πολύ περιορισμένη, με δική μου ευθύνη. Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης έχει από χθες πολλά πρόσημα δίπλα από το όνομά του, όσον αφορά τις απόψεις των άλλων. Λογικά έχει 11.000.000 πρόσημα, όλοι οι Έλληνες έχουν κι από μία. Γιατί τα παραπάνω;
Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Για να μην αδικήσω το σκεπτικό του και να μην προσδώσω ή αφαιρέσω βάρος από κάποιο στοιχείο που θα ήθελε να σταθεί, διαβάστε το κείμενό του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι για την αυτοκτονία ενός Ιταλού, ο οποίος είχε στιγματιστεί από τον περίγυρό του για τις προτιμήσεις του.
Μου είναι παντελώς αδιάφορο ό,τι κι αν κάνετε τα βράδια, τα μεσημέρια ή τα πρωινά σε όποιο μέρος του σπιτιού σας ή εκτός αυτού, αρκεί αυτό να γίνεται συγκαταβατικά μεταξύ ενηλίκων. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά δική σας επιλογή.
Το θέμα δεν είναι γιατί ένας άνθρωπος αποκαλύπτει τη σεξουαλική του ταυτότητα, δεν είναι τι κάνει στο κρεβάτι του και πώς θρέφει τα ερωτικά του γούστα. Είναι ελεύθερος να «κρύβει» ένα «μυστικό» ή να το διατυμπανίζει. Το ζήτημα είναι γιατί. Τι τον ωθεί ώστε να το καταχωνιάσει μέσα του ή τι τον παρακινεί ώστε να το φωνάξει σε όλον τον κόσμο; Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι η ίδια η κοινωνία και τα συντηρητικά αντανακλαστικά της, τα οποία έχουν τυλιχθεί γύρω από τα άτομα που έχουν κάνει επιλογές, οι οποίες μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν θέματα ταμπού. Ο κάθε Θόδωρος, ο κάθε Ανδρεάδης, ο κάθε Συγγελάκης, μπορεί να είναι στρέιτ, γκέι, μπάι, τρανς, κρος, να χρησιμοποιεί φτερά χήνας και αιθέρια έλαια ή μαστίγια και κλουβιά. Εσείς, όμως, γιατί αντιδράτε λες και σας τσίμπησε μύγα όταν το μαθαίνετε; Γιατί ζητάτε ταμπέλες; Γιατί τις τοποθετείτε στον λαιμό ανθρώπων κι αυτοί να πρέπει να σηκώνουν μια ζωή το βάρος τους;
Πριν από 12 ημέρες στα Εξάρχεια, κοπέλα 27 ετών σε ρακάδικο μιλούσε για τις διακοπές της. Κάμπινγκ, Ικαρία, ελευθεριακά πράγματα, αλλά μόνο κατ' επίφαση. «Δυστυχώς, έχει γίνει μόδα να είσαι ομοφυλόφιλος, μου τη σπάει αυτό». Μόδα είναι και η ηλεκτρονική μουσική, όμως. Μόδα ήταν και η r'n'b. Σκέφτομαι εάν θα ακούμε σε λίγα χρόνια «δυστυχώς έχει γίνει μόδα να ακούς...» το οποιοδήποτε στιλ μουσικής. Και μάλλον θα το πούμε σύντομα, με βάση τη συντηρητική πορεία της κοινωνίας.
Από την Αθήνα για τη Ρώμη, ευχές για κουράγιο για το τι θα ακούσεις από εδώ και πέρα, Θόδωρε Ανδρεάδη Συγγελάκη.


Τι είπαν τα πρωινάδικα


Οσο για τις ανοησίες (μετρημένες, είναι αλήθεια) που ακούστηκαν στα πλατό των λεγόμενων «πρωινάδικων» δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ