Η Τουρκία απαγόρευσε τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια επειδή δεν συμφωνούν με το Ισλάμ - iefimerida.gr

Η Τουρκία απαγόρευσε τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια επειδή δεν συμφωνούν με το Ισλάμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φετβά με την οποία ανακοινώνεται ότι τα τατουάζ δεν είναι σύμφωνα με το Ισλάμ, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε αλλαγή στο σχήμα και την μορφή του σώματος που δίνεται από την γέννηση, καθώς θεωρείται ως «μετάλλαξη» της δημιουργίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στο στόχαστρο της επιτροπής βρίσκονται και τα σκουλαρίκια καθώς και οποιοδήποτε κόσμημα τέτοιου είδους στους άνδρες.

«Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μείνουν μακριά από την χρήση κοσμημάτων που είναι κατάλληλα για γυναίκες, γιατί ο προφήτης μας διέταξε: Οι άνδρες που προσπαθούν να μοιάζουν στις γυναίκες και οι γυναίκες που προσπαθούν να μοιάζουν στους άνδρες είναι ενάντια στο έλεος και τη χάρη του Θεού» ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί «mekruh» δηλαδή «σχεδόν παράνομο».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα μακριά μαλλιά στους άνδρες δεν θεωρούνται παράνομη πράξη, εφόσον είναι καθαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ