Ποινές μόνο στα χαρτιά -Οι αστυνομικοί που άφησαν τον Μαζιώτη να εξαφανιστεί θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ

Αντιδράσεις και σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ η πληροφορία πως οι αξιωματικοί που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους...100 ευρώ.

Η ενέργεια αυτή, επί της ουσίας, απαλλάσσει τους αστυνομικούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την διαφυγή του «νούμερο ένα» καταζητούμενου τρομοκράτη, καθώς όχι μόνο δεν υπέστησαν σοβαρότερες συνέπειες, αλλά έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες τους, όπως αναφέρει το Βήμα.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα ήταν υπόδικοι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από την παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισης τους, ωστόσο όφειλαν να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Ωστόσο, στις 20 Ιουνίου 2012, οι δύο υπόδικοι, εξαφανίστηκαν αλλά σε μια περίεργη κίνηση αδράνειας οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν τους αναζήτησαν, ενώ μάλιστα καθυστέρησαν να ενημερώσουν την αρμόδια ομάδα της ΕΛ.ΑΣ η οποία χειρίζεται τα θέματα ανταρτικού πόλης.

Οι ευθύνες έπεσαν τότε σε ανώτερο αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων και σε τρεις ακόμη αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την καθυστερημένη ενημέρωση των ανωτέρων τους και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αργία και να διαταχθεί ΕΔΕ.

Εν τέλει, οι υπόλογοι αστυνομικοί δέχθηκαν ποινή - χάδι και επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους, με την ΕΛ.ΑΣ να επιρρίπτει ευθύνες, επί της ουσίας, στις δικαστικές αρχές για την φυγή του Μαζιώτη, λόγω της νομοθεσίας περί παρέλευσης του 18μηνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ