Θαυματουργό εμβόλιο προστατεύει από τα κονδυλώματα και τον καρκίνο της μήτρας - iefimerida.gr

Θαυματουργό εμβόλιο προστατεύει από τα κονδυλώματα και τον καρκίνο της μήτρας

Θαυματουργό εμβόλιο προστατεύει από τα κονδυλώματα και τον καρκίνο της μήτρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εμβόλιο κατά του HPV, του ιού που προκαλεί κονδυλώματα, αποδεικνύεται θαυματουργό, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, με μία μόνο δόση, είναι πιθανό να εξασφαλιστεί διαρκής ανοσία στον ιό, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντική προστασία κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κονδυλώματα ευθύνονται -κατά 70%- για την εμφάνιση του συγκεκριμένου είδους καρκίνου, ωστόσο το εμβόλιο φαίνεται να εξασφαλίζει σημαντική προστασία.

Ερευνητές από το Αμερικανικό Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, με επικεφαλής τη δρ Σαφαεϊάν, παρατήρησαν ότι με τη χορήγηση του εμβολίου, τα επίπεδα αντισωμάτων για τους δύο πιο επικίνδυνους τύπους -16 και 18- του HPV παραμένουν σταθερά για τέσσερα χρόνια και μάλιστα ήταν συγκρίσιμα με τα επίπεδα των γυναικών που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, ο εμβολιασμός, γινόταν σε 3 δόσεις σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αυτή η έρευνα μπορεί να εξασφαλίσει απλούστερες μεθόδους, για την πραγματοποίηση απλών και οικονομικότερων εκστρατειών εμβολιασμού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ