«Πρέσινγκ» του ΙΚΑ στα υποκαταστήματα του- Απαιτεί 20 ελέγχους τον μήνα σε επιχειρήσεις και οικοδομοτεχνικά έργα - iefimerida.gr

«Πρέσινγκ» του ΙΚΑ στα υποκαταστήματα του- Απαιτεί 20 ελέγχους τον μήνα σε επιχειρήσεις και οικοδομοτεχνικά έργα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γκάζια» στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και σε επιχειρήσεις και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η εισφοροδιαφυγή έδωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Σε έγγραφο της, η διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι βασικός στόχος της πίεσης που επιδιώκει να ασκηθεί, είναι η αύξηση των εσόδων τόσο στο επίπεδο καταβολής τρεχουσών εισφορών, αλλά και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων εισφορών.

Στο ίδιο έγγραφο η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει την «ιδιαίτερη σημασία του επιτόπιου ελέγχου για την διερεύνηση των κυριότερων μορφών εισφοροδιαφυγής, τη μηδενική ή πλημμελή ασφάλιση και εκτιμά την έως σήμερα ελεγκτική δράση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ «ως όχι απλά κατώτερη της κατ΄ ελάχιστα αναμενόμενης αλλά υποτυπώδη ακόμη και αν συνυπολογισθούν οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την μείωση του προσωπικού».

Έτσι, ορίζεται ως ελάχιστος αριθμός διενεργούμενων επιτόπιων ελέγχων από το κάθε υποκατάστημα ανά μήνα οι 10 έλεγχοι σε κοινές επιχειρήσεις και οι 10 έλεγχοι σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιείται ο προαναφερόμενος αριθμός επιτόπιων ελέγχων, οι αρμόδιοι διευθυντές θα πρέπει να αιτιολογούν σε σχετικό έγγραφο τους προς τον Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τους λόγους της μη ανταπόκρισης στο συγκεκριμένο στόχο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ζητάει από τις υπηρεσίες να προβαίνουν σε ουσιαστικό έλεγχο συσχετίζοντας τα στοιχεία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων με τα πραγματικά και να ελέγχουν την πρόσληψη και αποχώρηση των εργαζομένων την ειδικότητα, το ωράριο (πλήρες -μειωμένο), τις μηνιαίες αποδοχές, το είδος της ασφάλισης (τεκμαρτά, με σύμβαση έργου) κ.λ.π..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ