Ερχεται πάλι αλλαγή: Μέσω των Δήμων θα πληρώνουμε τον φόρο ακινήτων από το 2014 - iefimerida.gr

Ερχεται πάλι αλλαγή: Μέσω των Δήμων θα πληρώνουμε τον φόρο ακινήτων από το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μεταβιβαστεί η είσπραξη και διαχείριση του φόρου ακινήτων, τον οποίο σήμερα πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες.

Την είδηση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο MEGA στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση με την Τρόικα, αλλά όλα δείχνουν ότι η ιδέα έχει ωριμάσει στο οικονομικό επιτελείο και έχει δοθεί το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό για να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα.
Η πρόταση για μεταβίβαση του ενιαίου φόρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προταθεί από πολλούς βουλευτές. Οι δήμαρχοι τηρούν στάση αναμονής αλλά οι περισσότεροι δεν είναι επί της αρχής αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Από την ώρα που οι Δήμοι θα αναλάβουν την είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων, η φορολογική επιβάρυνση δεν θα είναι ενιαία αλλά θα αποφασίζεται σε τοπικό επίπεδο και οι δήμαρχοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος για την φορολογική πολιτική τους. Ο φόρος αυτός θα αποτελεί και έσοδο για τον κάθε Δήμο της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ