Στο σκαμνί από σήμερα η Τρόικα – Ξεκινά η έρευνα για το ρόλο και τη δράση της - iefimerida.gr

Στο σκαμνί από σήμερα η Τρόικα – Ξεκινά η έρευνα για το ρόλο και τη δράση της

Στο σκαμνί από την Τρίτη η Τρόικα – Ξεκινά η έρευνα για το ρόλο και τη δράση της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ώρα της κρίσης ήρθε για την Τρόικα, καθώς από την Τρίτη θα μπει στο μικροσκόπιο για το ρόλο και τη δράση της στις χώρες της κρίσης. Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκινά την έρευνα, ενώ το πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί το Μάιο, πριν από τις ευρωεκλογές.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ δήλωσε πως στην έρευνα θα κληθούν να καταθέσουν καθηγητές Οικονομικών, ειδικοί εμπειρογνώμονες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Τρόικα, Κλάους Μάζουχ. Το ΔΝΤ έχει αρνηθεί να στείλει εκπρόσωπο στη δημόσια συνεδρίαση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Επιτροπή Οικονομικών θα ερευνήσει τη δράση της Τρόικα στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Σύμφωνα με το σχέδιο, υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της αλλά και το κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της.

Για αυτό το λόγο μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν το προσεχές διάστημα στις συγκεκριμένες χώρες, προκειμένου να κάνουν επαφές με εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών, κυβερνήσεων καθώς και με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους. Βέβαια, όπως έχει ξεκαθαριστεί, στο πόρισμα δεν θα υπάρχει απόδοση νομικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ