Αρτοποιητής Τάκης: Ο ιστορικός φούρνος- ορόσημο στο Κουκάκι που σύστησε στους Αθηναίους το κουλούρι Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρτοποιητής Τάκης: Ο ιστορικός φούρνος- ορόσημο στο Κουκάκι που σύστησε στους Αθηναίους το κουλούρι Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Φουρνος Τακης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρυμμένος σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Αθήνας, όπου εξακολουθεί να αναβιώνει ο όρος γειτονιά, ο φούρνος «Τάκης» αποτελεί ένα σημείο ορόσημο στο Κουκάκι.

Βρίσκεται στην οδό Μισαραλιώτου εδώ και 40 χρόνια, και κατέχει τον τίτλο του καλύτερου φούρνου λόγω της ιστορίας του αλλά και της μοναδικής ποικιλίας του. Ο φούρνος του Τάκη Παπαδόπουλου ξεκίνησε με την άφιξη των παππούδων του, οι οποίοι έφεραν τα σαλωνικιώτικα σιμίτια (κουλούρια) από τη συμπρωτεύουσα το 1962.



Για όσους αναζητούν περαιτέρω γευστικές επιλογές, ο «Τάκης» δεν θα τους αφήσει παραπονεμένους, αφού η ποικιλία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εδώ θα βρείτε μοναδικα σάντουιτς, ιδιαίτερα μπισκότα και κέικ, συνδυασμένα με πιο ελληνικές επιλογές. Αν βρεθείτε στον Τάκη νωρίς το πρωί, θα τα δείτε όλα αυτά να παρουσιάζονται με πολύ όμορφο καικαλαίσθητο τρόπο στα ράφια και στα καλάθια.

Αριστερά από το ταμείο είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή γωνίτσα του μαγαζιού. Μη φτάσετε μέχρι εκεί, χωρίς να κοιτάξετε με προσοχή όλα τα νέα προϊόντα και κυρίως γλυκά που κάθε φορά είναι μια έκπληξη. Οι συνταγές είναι τόσο παραδοσιακές ελληνικές όσο και εισαγωγής (όταναυτό είναι απαραίτητο) όπως συμβαίνει και με τα αλεύρια που χρησιμοποιούνται, που είναι είτε ελληνικά είτε από Γαλλία ή Γερμανία. Όλες οι παρασκευές σε ψωμί καιγλυκά παίρνουν τις τελευταίες τους πινελιές στο χέρι. Κάθε φρατζόλα και κάθεμπισκότο ή κουλούρι το αποδεικνύει στο απόλυτα μοναδικό του σχήμα.

Στο φούρνο Τάκη λειτουργούν ακόμα ισχυροί οι δεσμοί της οικογένειας και τα μέλη του προσωπικού έχουν κι αυτά γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που κάνει το φούρνο ένα καθημερινό δώρο για τους κατοικούντες στα πέριξ.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 2109230052Αρτοποιητής Τάκης

Εικόνες: gourmed.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ