Η μυστηριώδης σιγή του αντιεξουσιαστικού σάιτ Ιndymedia - iefimerida.gr

Η μυστηριώδης σιγή του αντιεξουσιαστικού σάιτ Ιndymedia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σιωπή» επικρατεί στη γνωστή ιστοσελίδα athens.indymedia.org και δεν έχει γραφεί τίποτα για τη δολοφονία των οπαδών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Μάλιστα, από τη μέρα που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, η ιστοσελίδα έχει «πέσει» και η λειτουργία της δεν έχει αποκατασταθεί ούτε για μερικές ώρες της ημέρας.


Κι ενώ -συνήθως- υπάρχει έντονη κινητικότητα στο δημοφιλές σάιτ, το οποίο πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, εντύπωση έχει προκαλέσει η μυστηριώδης «σιγή» των συντακτών του που δημοσιεύουν κατά κόρον ειδήσεις, άρθρα και αναλύσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Σε παλαιότερες υποθέσεις πάντοτε υπήρχαν εκτενείς συζητήσεις στα φόρουμ, ενώ μέχρι και χθες δεν υπήρξε καμία ανάλογη για τη διπλή δολοφονία, όπως σημειώνει το Εθνος.

Παρά τα προβλήματα, ωστόσο, έχουν ανέβει κείμενα όπως του Τάσου Θεοφίλου, κατηγορούμενου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και τη γνωστή υπόθεση της ληστείας στην Πάρο.
Κι ακόμη έντεκα ανακοινώσεις και αναλύσεις, στις οποίες οι συντάκτες τους τοποθετούνται σε πλήθος άλλων θεμάτων, πλην της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών.
Επίσης οι συντάκτες του Indymedia ενημέρωσαν τους αναγνώστες για την επίθεση που δέχτηκε το στέκι «Μαρίδα» στη Δάφνη, λίγο μετά από τα γεγονότα στο Ν. Ηράκλειο.


Πήραν θέση
Οι μόνες αναφορές σχετικά με τη διπλή δολοφονία ήταν η ανακοίνωση της «Συσπείρωσης Αναρχικών», με την οποία αποδοκιμάζεται η διπλή δολοφονία, με την επισήμανση ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν σε λογικές συμμορίτικων αντιπαραθέσεων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν χωρά αμφιβολία πως η ενέργεια στο Ν. Ηράκλειο κινείται μέσα στο πλαίσιο μιας ενδοεξουσιαστικής διαμάχης, η οποία εντάθηκε με αφορμή τον φόνο του Π. Φύσσα και όπου όλες οι δυνάμεις του ''συνταγματικού'' - μνημονιακού και μη, τόξου, αποπροσανατόλισαν και προσπάθησαν να βγάλουν οφέλη (μη εξαιρουμένων και των διωκόμενων γι' αυτήν την υπόθεση)».
Ακόμη δύο αναφορές υπάρχουν στο Indymedia από τα κινήματα Antinazi zone - YRE και Αντίσταση στις γειτονιές. Η πρώτη ανακοίνωση αναφέρει ότι η δολοφονία των μελών της Χ.Α. αποτελεί σανίδα σωτηρίας τόσο για τη Χρυσή Αυγή όσο και για την κυβέρνηση, ενώ στη δεύτερη υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «ομοιότητες με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ