Οι Βραζιλιάνοι μετατρέπουν τις φαβέλες του Ρίο σε τουριστικά αξιοθέατα-χρυσωρυχεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Βραζιλιάνοι μετατρέπουν τις φαβέλες του Ρίο σε τουριστικά αξιοθέατα-χρυσωρυχεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία άκρως προσοδοφόρα και δημιουργική ιδέα είχαν κάποιοι επιχειρηματικοί «δαίμονες» που δραστηριοποιούνται στο διάσημο για τη θεαματική φυσική θέση του Ρίο, της «θαυμάσιας πόλης», όπως την αποκαλούσαν άλλοτε, της σάμπα, του καρναβαλιού, της Κοπακαμπάνα και της Ιπανέμα.

Σε συνεργασία με τους κατοίκους των περίφημων παραγκουπόλεων, που δεσπόζουν στους λόφους γύρω από αυτήν, έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναβάθμισης μέσω της τουριστικής ανάπτυξης ορισμένων περιοχών που μέχρι πρότινος φημίζονταν για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, που τις καθιστούσαν σχεδόν αβίωτες.

Εκμεταλλευόμενοι τη μυθολογία που συνοδεύει τις φαβέλες, αλλά και την προνομιακή θέση τους, που προσφέρει απαράμιλλη θέα στον κόλπο του Ρίο, οργανώνουν τουριστικές ξεναγήσεις στα λαβυρινθώδη σοκάκια και ξέφρενη διασκέδαση στα αυτοσχέδια μικρά κλαμπς, όπου μπορεί κανείς να μεθύσει υπό τους ήχους samba και jazz μουσικών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα ενσωμάτωσης των περιθωριακών αυτών περιοχών στον οργανικό ιστό της πόλης, συμβάλλοντας πολλαπλώς στην αναβάθμιση των γκετοποιημένων κοινοτήτων.

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί δημοσιεύτηκε απο την εφημερίδα Guardian:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ