Επιστροφή στις αίθουσες για 26 εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Επιστροφή στις αίθουσες για 26 εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή, από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, έγινε η αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το μέτρο σύμφωνα με τη σχετική απόφαση εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για μία απόφαση με προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανοικοίνωση η τοπική ΕΛΜΕ «είναι σημαντικό να τονιστεί ότι από τη μια αναστέλλεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και από την άλλη διατάσσεται η επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν».«Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κέρδισαν μια μεγάλη πρώτη μάχη και επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις αυτές μέχρι την απόφαση παρέμεναν κενές, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα μαθήματα ειδικότητας της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν αλλά και να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρόνια σπουδών οι μαθητές των ΕΠΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ