Οι ομοιότητες της εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο με την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα - iefimerida.gr

Οι ομοιότητες της εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο με την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα

Οι ομοιότητες της εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο με την πενταπλή δολοφονία στην Αγία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινά στοιχεία ανάμεσα στην αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και μία πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα εντοπίζουν οι αρχές. Για αυτό το λόγο ανοίγει ξανά η δεύτερη υπόθεση, έπειτα από την εκτέλεση του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη και το σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα στη λεωφόρο Ηρακλείου.

Η ταχύτητα, η ψυχραιμία και ο τρόπος δράσης του εκτελεστή στο Νέο Ηράκλειο αποτελούν για τους αστυνομικούς κρίσιμες ομοιότητες με την υπόθεση του συμβολαίου θανάτου ενός Κύπριου επιχειρηματία, με θύματα τους πέντε σωματοφύλακές του, σύμφωνα με το Mega.

Στην πολύνεκρη επίθεση στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου του 2012, ο εκτελεστής χτύπησε ξημερώματα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άδειασε ένα πιστόλι τύπου γκλοκ πάνω στους τρεις Κύπριους και τους δύο Ρουμάνους φρουρούς που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ.

Ο δράστης της δολοφονίας, που παραμένει ασύλληπτος, περίμενε τα θύματα του σε έναν δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οταν πλησίασε το αυτοκίνητο με τους σωματοφύλακες το προσέγγισε ψύχραιμος και τους εκτέλεσε.

Η ταχύτητα με την οποία πυροβολούσε τότε ο δράστης μοιάζει πολύ με αυτή του εκτελεστή του Νέου Ηρακλείου. Στην Αγία Νάπα έπεσαν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα 14 σφαίρες, εκ των οποίων οι 13 βρήκαν τα θύματα, ενώ στην περίπτωση του Ν. Ηρακλείου, ο δολοφόνος πυροβόλησε 12 φορές μέσα σε 7 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις Αρχές ο δολοφόνος είναι αντιεξουσιαστής και μάλιστα είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2011 σε επεισόδια στη Βασ. Σοφίας.

Τότε η αστυνομία είχε ερευνήσει αν ο 29χρονος Ελληνας εκτελεστής είχε σχέση και με άλλες δολοφονίες που είχαν αποδοθεί σε ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά και με τα τρομοκρατικά χτυπήματα όπως οι άγριες δολοφονίες του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ