Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ - Τότε τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο οργανισμός - iefimerida.gr

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ - Τότε τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο οργανισμός

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ- Τότε τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μέσος, εξαρτημένος, άνθρωπος όταν μιλάει για «ξύπνημα» δεν εννοεί την ώρα που ανοίγει τα μάτια του ή σηκώνεται από το κρεβάτι. Αλλά εννοεί την απολαυστική στιγμή που η πρώτη γουλιά καφέ ρέει στον οργανισμό του. Οπως προκύπτει όμως από επιστημονικές έρευνες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πιο διάσημου ροφήματος μεγιστοποιούνται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με αναφορά του επιστημονικού blog NeuroscienceDC, ο παράγοντας που σχετ την αποτελεσματικότητα του καφέ στο ανθρώπινο σώμα είναι το επίπεδο της κορτιζόλης στον οργανισμό. Οσο ψηλότερα βρίσκεται η συγκεκριμένη ορμόνη, τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθει κάποιος, οπότε το λογικό είναι να καταναλώνει κανείς καφέ όταν η κορτιζόλη πέφτει.

Οπως επισημαίνει λοιπόν η συγκεκριμένη έρευνα, το επίπεδο της εν λόγω ορμόνης κορυφώνεται το διάστημα 8-9 π.μ., αλλά και αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως στη 1 μ.μ. και στις 5.30-6.30 μ.μ. Ετσι, αν επιμένει κανείς να πίνει καφέ το πρωί, καλό είναι να απολαμβάνει αυτή τη συνήθεια κάπου ανάμεσα στις 9.30 και τις 11.30 π.μ., καθώς τότε η κορτιζόλη πέφτει, οπότε ο οργανισμός έχει ανάγκη την ενέργεια που θα του δώσει το λατρεμένο ρόφημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ