Γιατί οι άντρες δεν κάνουν σεξ πια με πόρνες -Μια ενδιαφέρουσα έρευνα - iefimerida.gr

Γιατί οι άντρες δεν κάνουν σεξ πια με πόρνες -Μια ενδιαφέρουσα έρευνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των ανδρών που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μια επαγγελματία του σεξ φαίνεται πως παρουσιάζει αισθητή πτώση. Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα αντιπροσωπευτικής έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες και σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει η ευκολία εξεύρεσης σεξ μέσω διαδικτύου.

Κατά το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό NORC του Πανεπιστήμιου του Σικάγου, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 17% των ανδρών έχουν πληρώσει ή έλαβαν χρήματα για σεξ. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 13,2 % μεταξύ 2006 και 2012, όταν «άγγιξε» ένα ιστορικό χαμηλό του 9,1% όταν ξεκίνησε η έρευνα το 1991 «ανακρίνοντας» τουλάχιστον 11.000 άνδρες για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη μείωση του ποσοστού, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων και τις εφαρμογές των smartphone που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να έρχονται (και) σε «στενή» επαφή.
Ωστόσο, αρκετοί αντικρούουν αυτό τον ισχυρισμό λέγοντας ότι οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί και ότι οι άντρες δεν έχουν σταματήσει να πληρώνουν για σεξ- το Διαδίκτυο έχει καταστήσει ευκολότερη τη συνεύρεση του πελάτη με μια ιερόδουλη -απλά ίσως φοβούνται να το παραδεχτούν καθώς με τη πάροδο των χρόνων η «συνήθεια» αυτή γίνεται όλο και λιγότερο κοινωνικά αποδεκτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ