Εχουν ιδέες οι Κρητικοί: Φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη από ...φραγκόσυκα - iefimerida.gr

Εχουν ιδέες οι Κρητικοί: Φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη από ...φραγκόσυκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή ελαιολάδου έφτασε τους 400 τόνους. Φέτος, οι κάτοικοι θα αγοράσουν το λάδι τους, αφού η παραγωγή δε θα ξεπεράσει τους 10 τόνους.Η Κρύα Βρύση είναι μια περιοχή στο Ρέθυμνο, που το 2011, έγινε κυριολεκτικά «στάχτη». Οι καταστροφικές πυρκαγιές κατέστρεψαν τα πάντα - μαζί και τις ελαιοκαλλιέργειες των κατοίκων.

Τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής άρχισαν να σκέφτονται πώς θα μπορούσε η περιοχή να προστατευθεί από την πύρινη λαίλαπα, αλλά και ποια καλλιέργεια θα ήταν αυτή που θα μπορούσε να δώσει πνοή στην περιοχή.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά, είναι όλα έτοιμα για τη σύσταση της πρώτης ομάδας καλλιεργητών φραγκόσυκου, στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, ο συνεταιρισμός που πρόκειται να συσταθεί τις επόμενες ημέρες, έχει ακόμα μια ιδιομορφία:Σκέφτηκαν το φραγκόσυκο, λοιπόν, για να φτιάξουν το μέλλον, αφού το είδαν ως επένδυση και ως ... αντιπυρική ζώνη.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ανεργία, ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν καθοριστικά στη δημιουργία της ομάδας καλλιεργητών φραγκόσυκου, η οποία θα ασχοληθεί και με άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως τα βότανα.Τα μέλη του, στην συντριπτική πλειοψηφία τους (κατά 90%), δεν είναι αγρότες και μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία σχέση με τη γη. Είναι όλοι σχεδόν μέχρι 30 χρονών, με πτυχία και μεταπτυχιακά, αλλά άνεργοι.

Πηγή: madeincreta

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ