Ο κούκλος εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν έρχεται στην Ελλάδα-Είναι σόουμαν, ακροβάτης, χορευτής και μοιάζει εκπληκτικά στον «Σαρλό» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο κούκλος εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν έρχεται στην Ελλάδα-Είναι σόουμαν, ακροβάτης, χορευτής και μοιάζει εκπληκτικά στον «Σαρλό» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δισέγγονος του Ευγένιου Ο' Νιλ, εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν (με τον οποίο μοιάζει κι εμφανισιακά) και γιος της Βικτόρια Τσάπλιν και του Ζαν-Μπατίστ Τιερέ. Με τέτοιο DNA, ο Τζέιμς Τιερέ, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστός.

Σόουμαν, ακροβάτης, σχοινοβάτης, μάγος, μίμος, χορευτής, βιολιστής και σκηνοθέτης, ταυτόχρονα, αλλά πάνω από όλα ένας περφόρμερ, με οξυμένο το ένστικτο του διασκεδαστή, επιστρέφει στη χώρα μας με μια παράσταση-βουτιά σε όνειρο, όπου το τσίρκο, ο χορός και η μουσική κερδίζουν κάθε κύτταρο του θεατή.
Ο Τζέιμς Τιερέ, που ενθουσίασε το κοινό όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών, επιστρέφει στην Αθήνα με την εντυπωσιακή τελευταία δουλειά του που συνδυάζει χορευτές, ακροβάτες και μουσικούς σε ένα σαγηνευτικό θέαμα για όλες τις ηλικίες.

Ενα «χορόδραμα» μεγάλης εικαστικής δύναμης για το τέλος και τη φθορά της εξουσίας, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια είναι το «Tabac Rouge», που παρουσιάζεται 22 έως 24 του μήνα στην Κεντρική Σκηνή της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών».

Μέσα από μια παράξενη αναπαράσταση της ανθρώπινης κατάστασης, μοιράζεται με το κοινό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του σύμπαν, προτείνοντας τις υπέροχες εικόνες που δημιουργεί στη σκηνή ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς.

O Tζέιμς Τιερέ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, ήταν μόνο τριών χρονών όταν, το 1977, πέθανε ο Τσάρλι Τσάπλιν. Γεννήθηκε στη Λοζάνη το 1974 και η παιδική του ηλικία μόνο συνηθισμένη δεν ήταν. Εμαθε να περπατάει δίπλα σε άγρια ζώα και μέσα σε καμαρίνια. Από την ηλικία των τεσσάρων, μαζί με την τρίχρονη αδερφή του Αουρέλια, εμφανιζόταν σε θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, υποδυόμενος μια βαλίτσα με πόδια που έτρεχε πάνω-κάτω. Ο πατέρας του Ζαν-Μπατίστ Τιερέ, ήταν ένας ηθοποιός που άφησε την καριέρα του στο θέατρο για να γίνει κλόουν τσίρκου και η μητέρα του, η χορεύτρια και σχεδιάστρια Βικτόρια Τσάπλιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ