Το ΥΠΑΝ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Κυριακές: Κόλλησε η βελόνα στη μιζέρια και το παρελθόν - iefimerida.gr

Το ΥΠΑΝ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Κυριακές: Κόλλησε η βελόνα στη μιζέρια και το παρελθόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές απάντησε το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να επισημαίνει ότι ο κόσμος αγκάλιασε το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και των εκπτωτικών δεκαημέρων στην πρώτη μέρα εφαρμογής του. «Η κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν. Δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα», σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου, για την αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησαν οι ίδιες πηγές, αποδεικνύει πως «στην πραγματικότητα είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας».

Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε όσους «φοβούνταν το καινούργιο» και πλέον, τόνισε, «η σκυτάλη περνάει στους Αντιπεριφερειάρχες».

Αυτοί, είπε, θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακούσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών και «θα δουν το συμφέρον του τουρισμού και των νέων παιδιών που αναζητούν δουλειά».

«Ακολουθούμε αυτό που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα;» διερωτηθηκε ο υπουργος Ανάπτυξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την απόσυρση του μέτρου, κάνοντας λόγο για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια από την πλευρα της κυβέρνησης «που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων» και «οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο» και σε ακόμα περισσότερα λουκέτα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ