Σε «πεντάστερη» VIP φυλακή της Κίνας ο ισοβίτης «κόκκινος πρίγπιπας» Μπο Σιλάι - iefimerida.gr

Σε «πεντάστερη» VIP φυλακή της Κίνας ο ισοβίτης «κόκκινος πρίγπιπας» Μπο Σιλάι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεταχείριση VIP επεφύλασσαν οι δικαστικές αρχές της Κίνας στα πρώην μεγαλο-στελέχη του ΚΚΚ που καταδικάστηκαν για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, παραβαίνοντας το πειθαρχικό πρωτόκολλο του Κόμματος.

οδηγήθηκε σε φυλακή πέντε αστέρων αφού δικαστήριο επιβεβαίωσε την ισόβια ποινή που εκτίει για διαφθορά. Ο «κόκκινος πρίγκιπας» που ξέπεσε μεταφέρθηκε στη φυλακή του Κιντσένγκ, στους δασώδεις λόφους βόρεια του Πεκίνου, η οποία είχε φιλοξενήσει και τον πατέρα του, Μπο Γίμπο, σύντροφο του Μάο που έπεσε σε δυσμένεια στην πολιτιστική επανάσταση.Συγκεκριμένα, ο ισοβίτης Μπο Σιλάι

«Είναι σαν ξενοδοχείο πέντε αστέρων», λέει ο Μπάο Τονγκ, πρώην γραμματέας της διαρκούς επιτροπής του πολιτικού γραφείου του ΚΚΚ, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή αυτή επειδή αντιτάχθηκε στην βίαιη πάταξη του φιλοδημοκρατικού κινήματος στην Πλατεία Τιανανμέν το 1989.

Η Κιντσένγκ έχει φιλοξενήσει κάθε υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κόμματος που μπήκε φυλακή από την δεκαετία του '60 και μετά, όπως την Συμμορία των Τεσσάρων, την πολιτική φράξια της τελευταίας συζύγου του Μάο.

Διαθέτει ευρύχωρα κελιά με άνετα κρεβάτια, καναπέ, γραφείο και μπάνιο. Οι κρατούμενοι δεν φορούν στολή αλλά επιλέγουν οι ίδιοι το ντύσιμό τους, έχουν γάλα στο πρωινό τους και επιλογή από σούπες και διάφορα πιάτα στο γεύμα και στο δείπνο. Στην κουζίνα, μερικοί από τους σεφ που έχουν περάσει από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Πεκίνου ετοιμάζουν πιάτα «υπουργικού επιπέδου», σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα «Καιροί του Πεκίνου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακή ισόβια VIP Μπο Σιλάι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ